Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

FDGR a câștigat un proces pentru un articol. Daune morale de 6.000 de lei

FDGR a câștigat un proces pentru un articol. Daune morale de 6.000 de lei

FDGR câștigă procesul împotriva prof. univ. dr. Ioan Scurtu după ce acesta a publicat un articol intitulat “Schimbarea la faţă a Grupului Etnic German”, publicat în ziarul Cotidianul. Articolul a apărut în 15 februarie și a lansat ”o serie de afirmații nefondate, tendențioase și profund denigratoare la adresa F.D.G.R., care au legitimat o campanie de presă îndreptată împotriva F.D.G.R. și a minorității etnice germane, desfăşurată în paginile ziarului Cotidianul, în mediul online pe pagina www.cotidianul.ro şi amplificată pe un post de televiziune naţional la o oră de maximă audienţă”, se arată într-un comunicat de presă remis de FDGR Sibiu.

În articol scrie că F.D.G.R. este continuatorul unei organizaţiei fasciste din timpul celui de-al doilea război mondial, calitate în care ar fi dobândit numeroase clădiri publice pentru care actualmente încasează de la statul român chirii consistente. ”În urma procedurilor contencioase declanşate de către F.D.G.R. pentru atingerile aduse drepturilor sale la imagine, instanţele competente din Bucureşti au constatat încălcarea de către prof. univ. dr. Ioan Scurtu a acestor drepturi prin publicarea articolului mai sus amintit, l-au obligat pe acesta din urmă să înceteze orice încălcare a acestor drepturi, i-au impus ştergerea articolului din mediul virtual, respectiv de pe blog-ul său personal, să publice într-un număr din ziarul Cotidianul dispozitivul hotărârii, obligându-l în acelaşi timp la plata unei sume de bani (6.000 lei) către F.D.G.R. cu titlu de daune morale. Soluţia a devenit definitivă pe data de 04.10.2018”, se mai arată în comunicat.

În ciuda sentinței, articolul poate fi văzut și acum postat pe site-ul ziarului.

cotidianul fdgr

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1745

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

coniac-canoe

Acum 5 ani

Justiție coruptă, istoricul are dreptate.
Raspunde

anton ficioru

Acum 5 ani

Link?
Raspunde

justitiar

Acum 5 ani

Profesorul Scurtu poate face recurs... Ma indoiesc ca a spus tampenii...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cetatean

Acum 5 ani

Fosila comunista.
Raspunde

Misu

Acum 5 ani

Și când colo chiar asa e!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus