Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-5°C

Vâlcov găsit vinovat. Trebuie să plătească 20.000 de euro daune FDGR

Vâlcov găsit vinovat. Trebuie să plătească 20.000 de euro daune FDGR

Darius Vâlcov, fost consilier al premierului Dăncilă, a fost condamnat de judecătoria Slatina pentru afectarea dreptului la imagine şi prestigiu Forumului Democrat al Germanilor din România. Vâlcov trebuie să achite 20.000 de euro daune morale către FDGR și să posteze pe pagina sa de Facebook decizia instanței. Fostul consilier al premierului a publicat pe Facebook, în septembrie 2018, un montaj în care apărea svastica şi textul "'Medalia de onoare pentru Deutsche Volksgruppe in Rumanien" şi "Grupul Etnic German din România = Forumul Democrat al Germanilor". Grupul Etnic German a fost declarat organizaţie nazistă.

Sentința a fost publicată astăzi și poate fi contestată prin apel în maxim 30 de zile la Judecătoria Slatina.

Alte procese

Până acum, FDGR a câștigat în primă instanță mai multe procese intentate tot pentru calomnie. Procesul de reparare a prejudiciilor aduse imaginii publice împotriva lui Radu Golban, Cornel Nistorescu și Silviu Mănăstire, a fost câștigat de asemenea într-o primă instanță. Judecătoria București i-a obligat pe pârâți la plata de daune morale de 25.000 lei fiecare. ”Este deocamdată o decizie în prima instanță. Este al doilea proces pe care l-am câștigat, dar mai avem și altele pe rol. Cauzele le știți și dumneavoastră foarte bine, e vorba de tot felul de calomnii rostite de diverși domni. Banii pe care îi vom primi în instanță în urma acestor calomnii îi vom dona în scopuri caritabile”, a anunțat atunci președintele FDGR, Paul Jurgen Porr.

FDGR a mai câştigat un proces împotriva lui Ioan Scurtu, după ce acesta a publicat un articol în Cotidianul. Scurtu a trebuit să plătească 6.000 de lei, daune, FDGR. Și fostul ministru al Educației, Liviu Pop a fost dat în judecată de FGDR din aceeași cauză: calomnie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

scena9

Acum 3 ani

Vâlcov, condamnat la plata a 20.000 de lei daune morale Forumului Democrat al Germanilor după ce a publicat un clip în care asocia organizaţia cu însemnele naziste LEI sau EURO?
Raspunde

Sibian

Acum 3 ani

...20000 ron
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus