Luni,
22.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

„Romeo și Julieta” în variantă boliviană și poezii vizuale, la Festivalul Tânăr de la Sibiu

„Romeo și Julieta” în variantă boliviană și poezii vizuale, la Festivalul Tânăr de la Sibiu

Spectacolele „Romeo și Julieta de Aramburo/ Romeo y Julieta de Aramburo” al companiei Kiknteatr din Bolivia și „CUBiX” al Théâtre Sans Toit din Franța vor fi prezentate la cea de-a patra ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu, programat pentru perioada 2 - 11 noiembrie, la Teatrul Gong.

„Romeo și Julieta de Aramburo” va fi punctul central al zilei de miercuri, 7 noiembrie. În cadrul festivalului de la Sibiu vor avea loc două reprezentații - de la ora 19.00 și de la ora 21.00. Adaptarea piesei lui William Shakespeare este o creație a lui Diego Aramburo, care semnează textul, regia și punerea în scenă. Spre deosebire de versiunea originală, „Romeo și Julieta de Aramburo” nu este o operă ficțională, ci o piesă care surprinde intimitățile unui conflict între tineri îndrăgostiți din perspectiva modernă a relativismului și a nihilismului. Acțiunea spectacolului destinat adolescenților cu vârste de peste 14 ani este plasată într-un oraș bolivian.

Romeo și Julieta

Din Franța va ajunge la Sibiu spectacolul „CUBiX”, care va fi prezentat sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 18.00. Spectacolul, potrivit pentru copii cu vârste de peste 6 ani, durează 45 de minute. Sub forma unor poezii vizuale pentru copii și jocuri de mâini, conceptul și punerea în scenă sunt semnate de Mathieu Enderlin. Totul pornește de la un set de cuburi, care, prin intermediul „CUBiX”, pune sub semnul întrebării și deconstruiește relația noastră cu imaginea. Mathieu Enderlin explorează potențialul dramatic al marionetelor.

Cubix ©Jean-Yves Lacôte8

Biletele pentru ediția din acest an a Festivalului Tânăr de la Sibiu pot fi achiziționate atât de la Agenția de Bilete a Teatrului Gong (miercuri – vineri, de la ora 11:00 la 18:00, sâmbăta, între orele 10:00 și 18:00, și duminica, de la ora 10:00 la 14:00), cât și online, de pe platformele entertix.ro și myticket.ro.

Prețul unui bilet variază între 9 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate online NU este perceput comision.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus