Vineri,
01.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Bilanţul ministrului Turismului, preşedintele PSD Sibiu, cu privire la activitatea  desfăşurată la Ministerul Turismului cu impact şi pentru locuitorii judeţului Sibiu (CP)

Bilanţul ministrului Turismului, preşedintele PSD Sibiu, cu privire la activitatea  desfăşurată la Ministerul Turismului cu impact şi pentru locuitorii judeţului Sibiu (CP)

 1. Pentru voucherele de vacanţă a fost alocată, în anul 2018, o sumă de aproape 400 de milioane de euro, de care au beneficiat peste 1,2 milioane de cetăţeni ai României. Fiecare voucher a avut o valoare de 1450 lei, acestea putând fi utilizate doar pe teritoriul României. Voucherele au avut un impact social, de ele beneficiind inclusiv sibienii, dar şi un impact economic semnificativ în ceea ce priveşte dezvoltarea sectorului turistic din România.
 2. Reducerea la 5% a TVA pentru domeniul turistic, beneficiari direcţi fiind sibienii care deţin atât spaţii de cazare, cât şi restaurante. Este singurul sector unde TVA este la o limită atât de scăzută.
 3. Înfiinţarea unei reprezentanţe zonale a Ministerului Turismului la Sibiu până la sfârşitul acestui an, astfel încât să existe o legătură directă cu operatorii din domeniul turismului, iar Sibiul să fie promovat ca o adevărată destinaţie turistică. (a fost creat deja postul prin Hotărâre de Guvern).
 4. Domeniul schiabil din Munţii Făgăraş, ce are în componenţă şi localităţile Cârţişoara, Porumbacu de Jos, Arpaşu de Jos şi Avrig, a fost inclus în mod nominal în legislaţia care reglementează parteneriatul public-privat, putând fi finanţat mult mai facil.
 5. Ministerul Turismului a organizat o vizită de documentare de două zile, 15-16 iunie (infotrip) la Sibiu, la care au participat 14 jurnalişti din Cehia, Spania, Polonia, Estonia şi Grecia, care au relatat în presa internaţională despre frumuseţea judeţului Sibiu. Bogdan Trif, Ministrul Turismului, le-a prezentat personal Ocna Sibiului, centrul istoric al Sibiului, Muzeul Astra, Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă.
 6. Sibiul va avea două noi staţiuni turistice: Cisnădioara şi Cârţişoara. Hotărârea de guvern este deja în avizare, iar localităţile urmează să fie atestate în maxim o lună de zile. (Avantaje: accesarea mult mai uşoară a fondurilor naţionale şi europene pentru dezvoltarea localităţii).
 7. Hoghilagul a fost inclus în anexa planului de amenajare a teritoriului naţional, secţiunea 8, Zone cu resurse turistice. (Avantaje: accesarea mult mai uşoară a fondurilor naţionale şi europene pentru dezvoltarea localităţii).
 8. Ansamblul Folcloric Cindrelul Junii Sibiului a reprezentat cu cinste România în deschiderea celui mai mare târg de turism din Europa (Târgul de la Berlin).
 9. La Summit-ul UE din 9 mai 2019 ce va avea loc la Sibiu, Ministerul Turismului va organiza două spectacole de promovare a României şi a Sibiului ca destinaţie turistică.
 10. România nu mai este în pericol să ia amenzi şi penalităţi pentru cele două clauze de infringement care erau impuse pe sectorul turism. Ministerul Turismului a implementat legislaţia în ceea ce priveşte garantarea pachetelor de servicii turistice. Avantaj: turiştii sibieni vor fi despăgubiţi în integralitate în cazul în care agenţia de turism intră în insolvenţă.
 11. S-a adoptat Hotărârea de Guvern prin care se redeschid birourile de promovare turistică externă. Astfel încât inclusiv Sibiul, de la începutul anului viitor, va fi promovat în mod direct marilor tur-operatori, de către angajaţii Ministerului peste hotare.
 12. S-a luat hotărârea politică, în Comitetul Executiv Naţional al PSD, ca până la sfârşitul lunii noiembrie să fie creat Fondul de Investiţii pentru dezvoltarea staţiunilor balneare, unde sunt prevăzute în mod expres staţiunile Ocna Sibiului şi Bazna din judeţul Sibiu. Fondul va susţine proiectele de dezvoltare depuse atât de operatorii privaţi cât şi de autorităţile publice locale.
 13. Anul acesta, conform estimărilor şi datelor INS, vom avea din nou o creştere semnificativă a numărului de turişti în România.
 

Bogdan Trif,

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Jimy

Acum 5 ani

Hai că am râs una bună. Mamă ce m-am distrat. Se mută Prahova Valley la Hoghilag, Hartibaciu și Cisnadioara. Noroc că a pus Bogdanel o vorbă bună și au fost primiți Junii Sibiului după lungi insistente la Berlin. Vom avea stațiuni balneo prin tot județul... Eterna și fascinanta Românie...
Raspunde

kokos

Acum 5 ani

Ai uitat sa mentionezi comunicatele de presa in stil bolsevic pe care le-ai dat anul asta!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@jimi si cocos

Acum 5 ani

Hehehe....va enerveaza rauuuuu cand vedeti ca trif face treaba! Si ca are curajul sa spuna lucrurilor pe nume!!! Bine ministrul Trf, te sustinem si suntem multi!
Raspunde

zzz

Acum 5 ani

stima noastra si mandria!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 5 ani

iar ai beut un ceai de ala stii tu..............
Raspunde

biciclist

Acum 5 ani

Traducerea: 1. 18 milioane de români au dat fiecare 20 euro ca 1.2 milioane de bugetari să meagă gratis în vacanță. Camarila PSD din industria hotelieră s-a bucurat nespus. 2. Industria hotelieră este mai importantă decât educația. Camarila PSD s-a bucurat nespus. 3. angajăm bugetari 4. am scris domeniul schiabil din Făgăraș pe o hârtie 5. m-am plimbat ca tot turistu' (gratis însă!) și 14 jurnaliști mi-au făcut poze. Tare, nu! 6. transformăm satele în stațiuni. Hai cu hotelurile! 7. dacă nu ești pe hârtie nu exiști. 8. ?? 9. vă zic pentru a 4-a oară de spectacolul grandios de peste 8 luni. 10. după ce am fost amenințați cu penalități, ne-am conformat. 11. angajăm bugetari în capitale lumii. Transport aerian gratuit + alte beneficii. Se cere veorica-english level. 12. am hotărât în CEx, că fondurile europene au criterii prea mari de transparență și că o să creăm noi fonduri mai bune. 13. încă putem prosti lumea. INS confirmă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus