Duminică,
23.01.2022
Cer Senin
Acum
-8°C

Conducerea județului a fost în China

Conducerea județului a fost în China

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean, însoțită de o delegație a instituției, și primarul Mediașului, Gheorghe Roman, au plecat în China pentru o perioadă de cinci zile. Au prezentat un film despre Sibiu, au vizitat un spital și o expoziție, au participat la un forum și au semnat două documente de cooperare.

Destinația finală a conducerii CJ Sibiu a fost cea mai dezvoltată provincie a Chinei, Jiangsu, cu o populație de aproximativ 80 de milioane de locuitori. Delegația a avut loc între 10 și 15 octombrie la invitația oficialilor chinezi și a beneficiat de sprijinul Institutului Confucius din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu, anunță reprezentanții instituției județene. Din delegația județeană au mai făcut parte Christine Manta Klemens, vicepreședintele CJ Sibiu, Sebastian Dotcoș, administratorul județului și consilierul județean Constantin Oprean, fost rector al ULBS, în mandatul căruia a fost înființat primul Institut Confucius din România, cel de la Sibiu.

”Delegația sibiană a fost primită de conducerea provinciei Jiangsu, iar președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean a prezentat județul Sibiu și a lansat gazdelor invitația de a vizita Sibiul în 2019. Cu această ocazie, reprezentanții provinciei au urmărit filmul «Sibiu, Poarta de Sud a Transilvaniei». Educația, cultura, precum și schimburile economice au fost identificate ca domenii de interes pentru cooperarea dintre cele două regiuni”, descriu reprezentanții CJ Sibiu modul în care și-a început vizita de lucru delegația județeană.

În contextul proiectului pe care CJ Sibiu speră să îl implementeze – un nou spital județean -, delegația condusă de Daniela Câmpean a vizitat și Spitalul Yangzhou de Medicină Tradițională Chineză, unde sibienii au remarcat ”medici faimoși la nivel internațional și tehnică de ultimă generație”. ”Spitalul este recunoscut și pentru secția sa de oncologie, aplicând tehnici de acupunctură, presopunctură, reflexoterapie, dar și o alimentație pentru pacienți ce susține toate aceste forme de terapie”, mai informează conducerea CJ Sibiu în urma deplasării în China.

Vizita la spital Vizita la spital

În cadrul deplasării a fost realizată o vizită și la Expoziția de Horticultură a Provinciei Jiangsu, despre care se transmite faptul că a fost ”realizată în cadrul unui parc ce va găzdui Expoziția Internațională de Horticultură din 2021, cu o suprafață de 320 ha”. Vizita la această expoziție a prilejuit o nouă invitație în China. ”Județul Sibiu a primit invitația de a participa în cadrul expoziției, alături de alte regiuni din lume”, mai comunică reprezentanții CJ Sibiu.

Un forum și două documente bilaterale

În cea de-a treia zi de delegație, sibienii au participat la lucrările Forumului World Canal Cities 2018, la care se spune că au mai participat reprezentanți ai unor orașe din peste 30 de țări. Chiar dacă județul Sibiu nu are deocamdată niciun canal, autoritățile județene și cele din Mediaș au participat la forumul care ”pune accent pe rolul canalelor în dezvoltarea civilizației umane, ca parte a patrimoniului cultural, contribuind totodată la conservarea ecosistemelor și dezvoltarea turismului”, după cum au remarcat cei din delegația sibiană. ”Marele Canal Yangzhou a fost ilustrat drept exemplu de liant cultural”, se mai amintește în comunicatul de presă emis ulterior vizitei.

Participarea la World Canal Cities Forum 2018 Participarea la World Canal Cities Forum 2018

Cu ocazia acestui forum, reprezentanții Primăriei Mediaș au avut și o prezentare a municipiului care găzduiește sediile companiilor naționale Romgaz și Transgaz. ”În cadrul acestei vizite, Municipiul Mediaș a semnat un memorandum de înțelegere în vederea cooperării cu orașul Gaoyou”, mai relatează reprezentanții CJ Sibiu.

Ceremonia de semnare a memorandumului cu Mediașul Ceremonia de semnare a memorandumului cu Mediașul

Ceremonia de semnare a memorandumului cu Mediașul Ceremonia de semnare a memorandumului cu Mediașul

Un al doilea document a fost semnat de către Constantin Oprean, în calitate de reprezentant al universității sibiene. ”Tot în cadrul vizitei, reprezentanții Institutului Confucius au semnat documente de cooperare în domeniul educației universitare între Universitatea «Lucian Blaga» Sibiu cu Spitalul Yangzhou și cu Colegiul Politehnic Yangzhou”, mai arată reprezentanții CJ Sibiu, în comunicatul de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Ceremonia de semnare a memorandului din partea ULBS Ceremonia de semnare a memorandului din partea ULBS

Sursa foto: CJ Sibiu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

un sas

Acum 3 ani

Primarul Mediasului se simte bine intre CHINEZI sunt mici de statura ca si el si nu se simte in dezavantaj...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus