Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
20°C

“Nu mai avem timp“. Firma de asfaltare a județului caută o firmă care să asfalteze în locul ei

“Nu mai avem timp“. Firma de asfaltare a județului caută o firmă care să asfalteze în locul ei

Drumuri și Poduri SA, societatea de construcții al cărei unic acționar este Consiliul Județean Sibiu, a lansat o licitație prin care caută o firmă de construcții care să asfalteze 500 de metri din drumul către Păltiniș.

Procedura de atribuire publică a contractului de reparații drumuri a fost lansată de societatea responsabilă de reparațiile și întreținerea drumurilor județene în cursul zilei de marți. Potrivit caietului de sarcini, Drumuri și Poduri SA caută o firmă care să asfalteze 500 de metri de drum (de la km 26+200 la km 26+700, înainte de zona Arena Platoș). Pe respectiva porțiune, firma desemnată câștigătoare va trebui să curețe, mai întâi, mecanic sau manual suprafața carosabilă, să “o amorseze“ și să aștearnă mecanic un covor asfaltic de uzură (BAPC16) cu o lățime de șapte metri. Grosimea stratului de uzură este solicitată a fi de patru cm. “Termenul de execuție al lucrării este de 30 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Perioada de garanție este de 24 de luni de la data semnării procesului verbal de recepție a lucrării, semnat fără obiecțiuni de ambele părți“, se mai arată în documentația procedurii de atribuire. Criteriul de atribuire al contractului este “prețul cel mai scăzut“, valoarea lucrărilor înainte de atribuire fiind estimată la 103.000 de lei, fără TVA. Termenul de depunere a ofertelor de către firmele interesate a fost stabilit pentru ziua de 23 octombrie.

Reprezentanții Drumuri și Poduri SA susțin că se impune angajarea unei firme care să lucreze în locul societății publice din cauza timpului scurt rămas până la venirea iernii. Și că, de fapt, firma ce urmează a fi angajată va lucra cot la cot cu drumarii județeni. “Singura motivație este perioada anului în care ne aflăm și urgența execuției lucrărilor. Este vorba de o bucată din drumul înspre Păltiniș. Noi lucrăm pe acel drum, a fost finalizată porțiunea până la Curmătură, iar acum urmează să pornim cu lucrările dinspre Arena Platoș către Sibiu. Poate ninge în orice moment sus, la Păltiniș, în noiembrie nu ne mai permitem luxul de a aștepta. De aceea vom lucra acolo două societăți, am scos acel segment la licitație, ca să terminăm până la 1 noiembrie“, a declarat Ovidiu Spătari, directorul general al Turnul Sfatului. Referitor la faptul că porțiunea scoasă la licitație are dimensiuni reduse în comparație cu cei aproximativ 30 de km ai drumului județean, directorul general al societății deținute de CJ Sibiu a arătat că tot este vorba de un ajutor. “500 de metri înseamnă o zi de lucru“, a arătat Spătari.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

dancp2

Acum 3 ani

time is lei sau time is euro? si cu stadionul,cu echipa in prima divizie ati dat-i in bara pe ce bani?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus