Joi,
28.10.2021
Ceata
Acum
-3°C

Proiecție specială a Teatrului GONG, pentru copiii cu deficiențe de auz din București

Proiecție specială a Teatrului GONG, pentru copiii cu deficiențe de auz din București

Emanuel și Raluca sunt doi copii cu deficiențe de auz de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 din Sibiu. Cei doi au descoperit recent frumoasa lume a actoriei, întrucât au fost aleși de Nicoleta Lefter pentru a juca în primul spectacol din România dedicat copiilor cu deficiențe de auz, „Visând glasuri”. Povestea despre modul în care copilașii fără auz sau cu auz limitat visează a fost spusă în cadrul „FESTin pe Bulevard”, eveniment care se desfășoară zilele acestea în capitală. 

„Visând Glasuri” transmite, în mai puțin de 40 de minute, o poveste emoționantă - modul în care un copil cu deficiențe de auz visează. Din toți copiii cu această deficiență cu care Nicoleta Lefter, creatoarea acestui concept, a vorbit, majoritatea au spus că visează păsări, explică artista. Tocmai de aceea, Nicoleta a ales ca personajul central al poveștii să fie o cioară albastră.

La București, în cadrul FESTin pe Bulevard, spectacolul a fost pus în scenă la Teatrul Țăndărică, pentru câteva clase de copii cu deficiențe de auz. Povestea a fost foarte bine primită de prichindei.

„Le-a plăcut mult. E o poveste frumoasă, un spectacol de teatru pe care în sfârșit pot să îl înțeleagă și ei cap-coadă. Mă bucur mult că au avut ocazia să vadă că există și spectacole create pentru ei și că și ei pot să meargă la teatru, chiar dacă majoritatea nu aud deloc”, spune o profesoară.
visand glasuri

Și pentru cei doi tineri artiști recent descoperiți, Raluca și Emanuel, a fost o experiență de neuitat. Ba mai mult, frumoasa Raluca și-a dorit pentru scurt timp să devină artistă, după ce a început lucrul la „Visând glasuri” și a descoperit minunata lume a teatrului pentru copii.

„Mi-am dorit chiar să îi pot lăsa mai mult singuri pe scenă, pentru că sunt atât de expresivi și se descurcă atât de bine”, spunea Nicoleta la finalul spectacolului.
Producția Teatrului „Gong” din Sibiu îi aduce pe scenă pe Raluca Maria Șerbu și Emanuel Furdui, elevi la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 din Sibiu, alături de actorii Claudia Stühler, Claudiu Urse, Nicoleta Lefter și Paul Bondane. Pornind de la texte semnate de Ted Hughes și Lavinia Braniște, universul construit de Nicoleta Lefter este unul puternic vizual și poetic.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus