Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

Sibiu – București cu trenul. Până în 2030 va fi OK!

Sibiu – București cu trenul. Până în 2030 va fi OK!

O investiție de aproape un miliard de euro este programată până în 2030, astfel încât un drum cu trenul între Sibiu și București să dureze mai puțin de șase ore. La solicitarea deputatului PNL, Raluca Turcan, Ministerul Transporturilor a prezentat un document în care se arată că executivul are în vedere reabilitarea căii ferate Sibiu – București. Problema este că investiția este cuprinsă în programul de guvernare al PSD pentru perioada 2020 – 2030. ”Sectorul de cale ferată București – Sibiu este prevăzut în Master Planul General de Transport al României în cea de-a doua perioadă de programe, anume 2020 – 2030”, se arată în răspunsul asumat de Ministerul Transporturilor.

Sectorul de cale ferată este împărțit în trei părți, iar Viorica Dăncilă spune că în total ar urma să fie cheltuiți 859 milioane de euro, fără TVA, pentru o lungime de 257 de kilometri. Defalcat, sectorul București – Pitești, de 99 de km ar urma să coste 249,4 milioane de euro. Sectorul Pitești – Râmnicu Vâlcea, de 60 de km ar avea o valoare a investiției de reabilitare, modernizare și construcție nouă de cale ferată de 365, 8 milioane de euro fără TVA. ”În cadrul acestui sector, construcția de cale ferată se va realiza pe sectorul Vâlcele – Râmnicu Vâlcea”, se arată în documentul semnat de Ion Iordăchescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Sectorul Râmnicu Vâlcea – Sibiu va avea o lungime de 98 de km și o valoare estimată a investiției de 243,80 milioane euro fără TVA.

Acum, o cursă cu trenul pe traseul Sibiu – București durează șase ore. Trenul InterRegio 1624 pleacă din Sibiu la ora 16.35 și ajunge în București la 22.42 și costă 62 de lei la clasa a II-a.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Ioni

Acum 3 ani

Sigur ca da ! De la 1 Aprilie 2030 vom circula cu trenul spre Bucuresti de la 42km/h , cat este acum , la 45 km/h ! Din pacate am ajuns prostii Europei . In timp ce alte state pregatesc trenurile ca sa circule cu 240 km/h , noi circulam cu 42 km/h ! Ca acum 50 ani ! Dna Turcan este o dragalasa . Este deputat/senator de Sibiu de vreo 12 ani . Vrem ceva concret , palpabil ! Oare sa cred ca atunci cand sunt in guvern isi fac operatii estetice iar cand sunt in opozitie scriu solicitari ?
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

dna turcan nu stie cum arata un tren!ca la botsheni nu mai sint!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Sibian

Acum 3 ani

Românul să circule cu trenul ? Nu se poate ! Pe bune ? Eu știam că românul sa născut în mașină !
Raspunde

Sibian

Acum 3 ani

O să vă vindeți mașinile ! Benzina și motorina vor deveni lux pentru majoritatea oamenilor de pe planeta3 !
Raspunde

Cauta si vei gasi

Acum 3 ani

Articol scris la mizto. Cat de ignorant sa fii , sa nu verifici informatia data de altii , ? Cauti pe CFR Calatori si gasesti trenul IR 347 Sibiu Bucuresti Nord care face 5 ore si 11 minute. Deci despre ce vorbim ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus