Miercuri,
12.08.2020
Parțial Noros
Acum
19°C

Prima localitate din județ care nu va mai avea pubele de gunoi la suprafață. “Anul viitor le finalizăm“

22 Octombrie 2018 20:37

Prima localitate din județ care nu va mai avea pubele de gunoi la suprafață. “Anul viitor le finalizăm“

Toate platformele de colectare a deșeurilor din Cisnădie urmează a fi schimbate: în locul lor vor fi aduse containere îngropate, care urmează a fi date în folosință în cursul anului viitor.

”Anul acesta am achiziționat 20 din aceste platforme hidraulice, ale căror pubele vor fi în subteran. Urmează să cumpărăm și restul de 12 astfel de platforme subterane, astfel încât Cisnădia va deveni primul oraș din județ cu toate pubelele destinate colectării selective a deșeurilor în subteran. Este o soluție modernă care va schimba și mai mult, în bine, imaginea orașului”, spune Gheorghe Huja, primarul Cisnădiei. Pentru fiecare astfel de platformă vor exista câte patru guri de acces la containere, fiecare aferentă câte unei fracții de deșeuri: hârtie și carton, plastic și metal, sticlă și, respectiv, rezidual.

Investiția este finanțată din bugetul local al orașului, iar lucrările de amenajare a platformelor îngropate vor fi realizate, parțial, prin angajații Gospodăriei orășenești, restul lucrărilor urmând a fi încredințate unei societăți comerciale. ”Platformele subterane vor fi amenajate pe aceleași amplasamente pe care se află și acum punctele de colectare. Cu echipele Gospodăriei orășenești noi vom pregăti amplasamentele și vom săpa gropile necesare, urmând ca lucrările de cofrare, amplasare a sistemelor hidraulice și așa mai departe să fie încredințate unei societăți comerciale specializate. Anul viitor nu veți mai vedea niciun container de suprafață în Cisnădie”, arată Gheorghe Huja.

Schimbarea platformelor de gunoi din Cisnădie va determina și operatorul de colectare și transport a deșeurilor, SC Soma SRL, să realizeze câteva investiții. ”Pentru colectarea deșeurilor din astfel de platforme va trebui să aducem unele modificări autospecialelor. În plus, va trebui să avem în vedere faptul că încărcarea deșeurilor din astfel de platforme subterane, operate hidraulic, consumă un timp mai îndelungat decât în cazul actualelor platforme. Dar aceste lucruri le vom realiza”, arată reprezentanții SC Soma SRL.

Până în prezent, în județul Sibiu, doar în Mediaș au mai fost amplasate - experimental, însă - astfel de pubele subterane.

Sursa foto: Știri de Cluj

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Decebal

Acum 1 an

Frumos. Clasă data Sibiului
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Cine a aprobat stupidul program integrat de colectare etc. din fonduri europene pentru Regiunea VII Centru ? O mare mizerie in cartierele de blocuri .
Raspunde

Anonymus

Acum 1 an

in Sebes Alba sunt de ani de zile acest tip de pubele si in Constanta sunt de cel putin 4-5 ani. Sunt mult mai ok pentru ca nu se mai degaja mirosul in atmosfera, nu mai ploua in container ca uita cineva capacul deschis si nici nu mai pot fi vandalizate si golite de cei care cauta prin containere. Sa vedem cand vor lua o astfel de initiativa si capetele incoronate din Sibiu ca ei zici ca sunt din alta lume...
Raspunde

Cristi

Acum 1 an

"Anul viitor nu veți mai vedea niciun container de suprafață în Cisnădie”. Valabil si pentru Cartierul Arhitectilor? Stii tu, locul ala de unde incasezi taxe, impozite, autorizatii de constructie, sa ai de SPA, statui, echipa de handbal. Oamenii aia de stau blocati in trafic, aia de care ti-ai batut joc autorizand blocuri intre case, aia care orbecaie noaptea pe strada principala fara iluminat public, drum pe care ne-ai promis ca vei face toate eforturile pentru a-l prelua cat mai tarziu in administrare.
Raspunde

xyz

Acum 1 an

cred ca drumurile ar fi mai prioritare decat gunoaile ...interese
Raspunde

Funny

Acum 1 an

Cristi....buletin de Cisnadie voi de acolo si peste 1 an si jumate il schimbati. Simplu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus