Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

ULBS a lansat un program de master în administrarea afacerilor în colaborare cu o universitate din China

ULBS a lansat un program de master în administrarea afacerilor în colaborare cu o universitate din China

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu East China University of Science & Technology (ECUST), Shanghai, China, au lansat luni, 22 octombrie, programul de masterat în administrarea afacerilor “Sino-European International Business School” (SEIBS) MBA Program. La ceremonia de deschidere a fost prezent președintele instituției chineze, Qu Jinging.

ULBS (2)

Cu multe mulțumiri reciproce s-au adresat unul altuia rectorul ULBS, Ioan Bondrea, și președintele ECUST, Qu Jingping, în sala de conferințe a clădirii rectoratului. Cei doi au vorbit despre importanța colaborării româno-chineze pe plan academic. De fapt, interacțiunea dintre cele două universități nu e nouă: colaborarea a început în anul 2015, atunci când, în baza programului Erasmus+ Partner Countries, s-au demarat primele mobilități pentru studenți, cadre didactice și personal administrativ.

ULBS (1)

„ULBS, de-a lungul celor 10 ani de când a fost înființat Institutul Confucius, a încercat nu numai să fie continuatoarea relațiilor dintre România și China în domeniul cultural, dar a dorit să ducă la un nou nivel acest parteneriat, în zona academică și culturală”, a spus Ioan Bondrea.

Noul program este unul pilot, iar conducerea ULBS estimează că la acesta se vor înscrie aproximtiv 25 de tineri. „Noi suntem determinați să sprijinim programul și să continuăm parteneriatul spre beneficiul ambelor universități, poate chiar, de ce nu, popoare”, a adăugat rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

ULBS (9)

La rândul său, Jinping a lăudat modul în care delegația chineză a fost primită la Sibiu: „Suntem aici ca și acasă, am și uitat de drumul lung, de 10 ore de zbor”. „În primăvară, când ați fost în China, noi am pus semința colaborării noastre. Iată că acum, în toamnă, vedem primele roade. Noi spunem că dacă e un bun început, acest lucru înseană că am reușit să facem jumătate de drum. Suntem pentru această colaborare, de la care vrem să vedem lucruri concrete în viitor. Avem multe de făcut, ne așteaptă un șantier de idei”, a spus președintele ECUST. Acesta a felicitat ULB cu ocazia a 50 de ani de la înființare și a invitat profesorii și studenții sibieni în China, pentru schimburi de experiență. Totodată, Jingping a vorbit despre posibilitatea ca la anul, cele două universități să organizeze o conferință internațională, la care să fie invitați oameni cunoscuți din politică, economie, mediul academic.

La evenimentul de lansare a programului de masterat a participat și rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Ghiță Bârsan. Acesta s-a arătat interesant de colaborarea cu partea chineză, menționând că în cadrul instituției va fi deschis un curs de limbă chineză, în colaborare cu Institutul Confucius.

Rectorul ULBS i-a înmânat președintelui ECUST o diplomă de excelență Rectorul ULBS i-a înmânat președintelui ECUST o diplomă de excelență

Ce înseamnă acest program?

Programul MBA SEIBS oferă studenților absolvenți cunoștințele esențiale pentru dezvoltarea afacerilor. Scopul acestui program este de a forma profesioniști care să înțeleagă tendințele de dezvoltare ale disciplinelor relevante și bunele practici ale firmelor mari, precum și abilitățile de comunicare interculturală, acești profesioniști vor promova dezvoltarea economică și comercială pe piețele internaționale.

Programul are la bază parcurgerea a 21 de discipline specifice domeniului economic, 16 dintre acestea fiind dezvoltate în colaborare de către cele două țări, cinci dintre discipline fiind livrate de către profesori din China. Câteva exemple de discipline sunt: Managementul resurselor umane; Contabilitate; Managementul Marketingului; Management operațional; Finanțe corporative; Mediul de afaceri chinez; Comportamentul consumatorului chinez; Istoria și cultura Chinei; Contabilitate și sisteme financiare în China etc.

Ioan Bondrea și Qu Jingping Ioan Bondrea și Qu Jingping

Ce va câștiga un tânăr sibian dacă face cursurile acestui program?

Daniela Preda, șefa Departamentului Relații Internaționale a ULBS, spune că programul va forma profesioniști care să dețină cunoștințe adaptate la un sistem de afaceri global, atât la nivel economic, cât și cultural. „În plus, diversificarea cunoștințelor dobândite în studiul lor universitar le va oferi o șansă în plus pentru angajare sau pentru inițierea de afaceri bilaterale cu China. Parcurgerea programului le va oferi abilități interculturale, de a înțelege în detaliu tendințele de dezvoltare ale mediului de afaceri și bunele practici ale companiilor de top din lume”, a precizat Preda.

La finalul programului de masterat absolvenții vor obține o diplomă eliberată de către universitatea East China University of Science & Technology, Shanghai.

ULBS are peste zece parteneriate bilaterale cu universități chineze. „Considerăm că intensificarea colaborării cu universități din China prin astfel de programe este un atuu al universității noastre, pentru că acesta le va oferi studentilor înscriși posibilitatea de a beneficia de informații „direct de la sursa” despre sistemul de afaceri din China, atât la nivel economic cât și cultural, în vederea dezvoltării de afaceri în și cu China”, ne-a mai spus Daniela Preda.

ULBS (27)

Cele două instituții încă nu au stabilit detaliile care țin de data începerii cursurilor și de suma contractului.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 3 ani

Cat costa masterul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus