Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

10.000 de lei, lunar. Salariile a trei directori din Spitalul județean vor fi majorate: erau mai mici decât ale asistentelor

10.000 de lei, lunar. Salariile a trei directori din Spitalul județean vor fi majorate: erau mai mici decât ale asistentelor

Trei dintre directorii Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au salariile mai mici decât ale asistentelor, spune managerul unității medicale. Potrivit lui Cornel Benchea, printr-o serie de stimulente pe care speră să i le aprobe Consiliul Județean Sibiu, va încerca să echilibreze situația financiară a personalului spitalului.

Potrivit unui Proiect de Hotărâre privind acordarea unor stimulente fianciare lunare personalului încadrat pe funcțiile de director de îngrijiri, director administrativ și director financiar-contabil, ocupanții acestor funcții ar urma să ajungă cu salariul brut la 10.000 de lei. Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu, motivează această decizie – cei trei directori au salariile mai mici decât asistentele șefe, cu toate că au mai multe responsabilități.

„Salariile directorilor sunt destul de jos față de restul angajaților. Directorii medicali și cu mine avem o situație ok, dar ceilalți directori au o situație care nu se poate compara nici măcar cu o asistentă șefă de secție. Sunt salarii practic pe care le au asistentele obișnuite, care, dacă fac și gărzi, au un salariu mai mare decât directorul de îngrijiri. Nu mi se pare normal. Asistentele șefe au salariile mai mari decât directorul de îngrijiri, în momentul de față. Ori cum poate cineva să răspundă de întreg spitalul în aceste condiții? Răspunderea este categoric diferită”, spune Cornel Benchea.
Directorul de îngrijiri ar urma să primească un stimulent lunar de 2221 lei, directorul administrativ 1950 de lei, iar directorul financiar-contabil ar urma să primească 1202 lei, se arată în proiectul de hotărâre. Chiar și așa, balanța nu se va înclina prea mult în favoarea directorilor.
„Cu stimulentele acestea, directorul de îngrijiri poate să ajungă cât de cât, deși cred că nici așa nu va avea salariul mai mare decât o asistentă șefă. Totuși, se mai echilibrează puțin. Aceeași situație este și la directorul administrativ, care are clădiri, oameni, muncitori în subordine. Discutăm de undeva la 100 și ceva de persoane pe care le are în subordine și nu se poate să ai un salariu jenant și să ai o asemenea responsabilitate. Se încearcă doar să se echilibreze situațiile financiare”, explică managerul.
Directorii vor afla dacă primesc stimulentele săptămâna viitoare, după ședința de Consiliu Județean de la final de lună.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Cl.anul politic

Acum 5 ani

Salariile nu sunt jenante, nici ale directorilor, nici ale asistentelor șefe. E o competiție jenantă a egoismelor. Jenant nu e cumva a primi bani de la bolnavi, atunci când salariile au fost mărite, mai ales că unii mai lucrează și la clinici private ?
Raspunde

TheFutureisNow

Acum 5 ani

Ordinarii aia isi dau salarii mai mari pt ca era "jenant"? pe cand toti iau spaga, de la anestezisti pana la incultele alea de asistente , infirmiere etc?! Spitalul judetean e plin ochi de bacterii , doctorii se compora precum taranii care lucreaza in fabrica, asistentele se cred niste zeite supreme. Sunt de acord sa fie acordate salarii pana`n 10000 de euro nu lei, dar cand e prins ca ia spaga sa fie arestat direct si pus la plata pe ultimii 10 ani. Atunci poate o sa existe bun simt si raspundere, pana atunci, salarii mari, obrazu` gros !
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

benchea fost pdlist nu se satur de bani!cit o avut salar la mirsa,bnr sau brd?obraz gros si nesi! e si rezist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus