Luni,
03.08.2020
Cer Senin
Acum
25°C

Graffiti nu e artă! Nu murdăriți Sibiul cu mâzgălituri! (CP)

23 Octombrie 2018 13:04

Graffiti nu e artă! Nu murdăriți Sibiul cu mâzgălituri! (CP)

Poliția Locală Sibiu a desfășurat începând din 1 iulie și până în prezent acțiuni pentru depistarea și sancționarea celor care au acoperit cu desene, semnături și texte mai multe garduri, pasaje subterane, poduri, viaducturi, indicatoare de circulație, mobilier urban sau chiar fațadele unor imobile. Peste 100 de cazuri au fost identificate de agenții Poliției Locale care au căutat și vinovații.

Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și hotărârea Consiliului Local nr. 210/2001 specifică faptul că degradarea sau murdărirea statuilor, a mobilierului urban, scrierea sau desenarea fără drept pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de pe domeniul public constituie o contravenție care se sancționează cu amendă între 100 lei și 2000 lei.

graffiti 1

Chiar dacă este dificil să îi prindă pe cei care comit astfel de fapte, cu ajutorul camerelor de luat vederi și cu acțiuni țintite, Poliția Locală a identificat până în prezent cinci minori care au comis astfel de fapte, dintre care doi în vârstă de 15 ani și trei în vârstă de 17 ani. Părinții minorilor au fost invitați la sediul Poliției Locale pentru a li se pune în vedere să remedieze pe propria cheltuială suprafețele distruse. În cazul în care refuză, Primăria Sibiu va reface suprafețele afectate urmând să recupereze prejudiciul de la persoanele vinovate.

graffiti 2

În cazul a două dintre aceste persoane Primăria Sibiu a depus o plângere penală la Poliția Municipiului Sibiu pentru identificare și sancționare pentru faptele comise. Una dintre aceste persoane a săvârșit infracțiunea de distrugere prevăzută de Codul Penal.

Nu toți cei care au comis astfel de fapte sunt prinși, Primăria Sibiu fiind nevoită să cheltuie sume importante pentru a repara ceea ce aceste persoane au distrus.

DCIM100MEDIA

Acțiunea Poliției Locale va continua în acest sens, până la prinderea celor care dovedesc lipsă de respect față de oraș și față de comunitate

 

Comentarii

7 comentarii

laura gaura

Acum 1 an

Au distrus si sistemul de iluminare al podului din Sub Arini.Abia inaugurat a fost fost distrus de acești beliti.Amenzile sunt prea mici.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

lol

Acum 1 an

daca scoatem putin capul din gaura, observam cu usurinta ca la nivel mondial graffiti-ul e arta. Graffitti-ul nu stiu ce e...
Raspunde

@Lilinuș

Acum 1 an

Corect lol! Graffiti si nu "Graffitti", politia e politie, nah... ce pretentii poti sa ai?! N-au transmis un comunicat saptamana trecuta in care scriau ceva de functia "Replay" in mail in loc de Reply? Asa ca de Banksy ce sa mai vorbim!
Raspunde

papa

Acum 1 an

da ...... o arta de a distruge un oras si de a transforma cladirile si gardurile intr-o mazgaleala fara nici un rost Arta nu se face pe toate gardurile .......stiti cum se zicea pe vremuri ca numele la toti prosti erau pe garduri .......
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Dacă ar investi primăria in graffiti 10% din banii pe care ii cheltuie reparând și reabilitând suprafețe și ar aviza lucrări autorizate, graffiti ar fi artă!!! Sa mă apuc sa scriu proiectul??? Sau nu e de interes public în modernismul unei foste capitale culturale care, administrativ vorbind, susține cel puțin teoretic, de câțiva ani, un proiect de graffiti in Sibiu. Oricum, insuficient.
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Gtaffitiul nu e arta pt ca unii vandalizeaza? Sa inteleg ca nici muzica nu e arta pt ca cocalarii deranjeaza linistea publica cu ea la maxim?
Raspunde

Vaya con Dios

Acum 1 an

Viaduct, la plural viaducte. VIADÚCT, viaducte, s. n. Construcție de piatră, de beton sau de metal care susține o cale de comunicație terestră, traversând o vale la mare înălțime. [Pr.: vi-a-] – Din fr. viaduc, germ. Viadukt
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus