Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Teatrul și mâncarea sunt în centrul atenției weekend-ul acesta la Sibiu. Nici petrecerile de Halloween nu lipsesc din „repertoriul” ultimului sfârșit de săptămână din octombrie. 

Vineri, 26 octombrie

La ora 13:00, iubitorii de artă contemporană sunt invitați în Casa Artelor din Piața Mică, la vernisajul expoziției itinerante ce cuprinde 28 lucrări de artă plastică contemporană. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 26 octombrie - 15 noiembrie 2018. Mai multe detalii aflați AICI.

foto_Structuri_Sibiu_Geanina Ionescu_2018_Press

Syndicat Gourmet organizează, începând cu ora 19:00, o „Degustare Muzicală” a Greciei. Degustare Muzicală reprezintă o serie de evenimente, o colaborare între Asociatia My Transylvania şi The Hipodrome Of Music, care îşi propune să promoveze ţări, regiuni şi anumite curente muzicale care le aparţin, combinând audiţia muzicală cu reţete specifice zonei, gătite cu cât mai multe ingrediente locale şi de sezon. Vorbim de călătorii muzicale şi degustări din Turcia, Africa de Sud, Italia, Japonia, Orientul Mijlociu, Grecia, Africa de Vest, Belgia, Caraibe sau România. Locurile sunt limitate, iar rezervările se pot face AICI.

Teatrul Național Radu Stanca îi așteaptă pe iubitorii de artă teatrală la o nouă punere în scenă a spectacolului „Sunt o babă comunistă”. Biletele pentru show-ul cu Dana Taloș, în regia Marianei Mihu-Plier, pot fi achiziționate de pe site-ul TNRS.

sunt-o-baba-comunista-191-foto-paul-baila

Seara, de la ora 21:00, Sarmalele Reci concertează în Atrium. Prețul unui bilet este 25 de lei, iar rezervările se fac la numărul 0723 287 486 sau pe facebook-ul localului.

Nu lipsesc nici petrecerile de Halloween. The Wolf le oferă un long drink din partea casei tuturor celor care vor ajunge în local pe mătură, pentru care va fi amenajată chiar și o parcare. Rezervările se fac la numărul de telefon 0771 160 937.

halloween

De la ora 22:00, Imperium Pub o aduce pe scenă din nou pe artista sibiancă Maria Cojocaru, în cadrul unui acoustic session, alături de Sergiu Bodescu și Mihai Pitan. Rezervări la 0369 454 690 / 0745 391 481.

Sâmbătă, 27 octombrie

Diminețile de sâmbătă le sunt dedicate negreșit copiilor. Teatrul GONG îi așteaptă din nou pe prichindei la atelierele de creație programate pentru orele 10:00 și 12:00.

De la ora 18:00, adolescenții sunt așteptați tot la GONG, la spectacolul „Regulile jocului”, despre care puteți afla mai multe de AICI

credit-foto-Yann-Verburgh

Dirijorul Cristian Lupeș și Bucharest Festival Orchestra prezintă de la ora 19:00 un eveniment prilejuit de Turneul Național 100 x ENESCU. Concertul va avea loc la Sala Thalia. Programul cuprinde "Dansuri românești" de Béla Bartók, "5 of Millenium" de Liviu Dănceanu și "Octuorul op. 7" de George Enescu.

De la aceeași oră, TNRS prezintă din nou „Rug”, în regia lui Armin Petras. Mai multe detalii despre spectacolul cu Arina Ioana Trif și Maria Tomoiagă găsiți pe site-ul Teatrului Național Radu Stanca.

Rug_D_Dumitru

O oră mai târziu, de la 20:00, în Sala Cavas a Facultății de Litere și Arte, sunteți așteptați la spectacolul „Pisica Verde”.

Desigur, pe măsură ce Halloween-ul se apropie, tot mai multe localuri pregătesc petreceri inedite pentru cei care vor să se costumeze la final de octombrie. Sâmbătă seara este rândul localului Geea, iar cel mai interesant costum va fi premiat cu un mic cadou. Rezervările se fac la 0369801232

halloween2

Duminică, 28 octombrie

Toți cei care au făcut orice fel de voluntariat în ultimul an sunt așteptați duminică la Crosul Voluntarilor de Cursă Lungă. De la cei mai mici până la cei mai mari binefăcători, organizatorii îi așteaptă pe toți doritorii la un cros pe 5 km și un picnic la final de drum. Detalii AICI

Asociația My Transylvania îi așteaptă pe gurmanzi, de la ora 12:00 la un brunch cu gusturi bogate de toamnă, însoțite de povești de cultură gastronomică din sudul Transilvaniei și despre rolul Slow Food în mâncarea locală. Mai multe informații găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

gastronomie

De la ora 18:00, la Teatrul GONG, cei care nu au avut ocazia sâmbătă pot să vadă spectacolul „Regulile Jocului.

„Povestea prințesei deocheate” se spune tot duminică de la ora 18:00, la Fabrica de Cultură. Despre acest spectacol și întreg programul stagiunii TNRS, puteți să citiți pe site-ul teatrului.

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus