Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

Înșelăciune cu lingou de aur, la Sibiu. A returnat curierului un pachet fals

Înșelăciune cu lingou de aur, la Sibiu. A returnat curierului un pachet fals

Un bărbat în vârstă de 25 de ani a fost reținut de polițiști fiind acuzat de înșelăciune. În 10 octombrie, administratorul unei firme de curierat din municipiul Sibiu a sesizat poliția cu privire la faptul că o persoană necunoscută, folosindu-se de datele de identificare ale unei alte persoane, a comandat un lingou din aur de pe un site de vânzări, iar la momentul livrării, la data de 10 octombrie, profitând de neatenția curierului, a înlocuit lingoul cu alte obiecte, fără valoare.

Livrarea pachetului s-a făcut în prelungirea blvd-ului Mihai Viteazu, iar bărbatul a profitat de neatenția curierului și a înlocuit lingoul din pachet cu câteva monede fără valoare, apoi a returnat pachetul, motivând că conținutul acestuia nu era cel comandat. Ajuns înapoi la destinatar, reprezentanții site-ului au descoperit înșelătoria și au anunțat firma de curierat, care, la rândul ei a anunțat poliția.  Valoarea prejudiciului este de 9050 de lei.

Ieri, în 25 octombrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu, cu sprijinul polițiștilor din județul Alba, au efectuat patru percheziții domiciliare în județul Alba, bărbatul suspectat de înșelăciune fiind reținut.

În cauză s-a deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar în urma acțiunilor desfășurate la data de 25 octombrie a.c., polițiștii au identificat și prins un bărbat în vârstă de 25 de ani, din județul Alba, bănuit de săvârșirea înșelăciunii, transmit reprezentanții IPJ Sibiu. Acesta a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

De asemenea, cu ocazia perchezițiilor efectuate în municipiul Alba Iulia și în localitatea Jidvei, au fost ridicate în vederea confiscării mai multe obiecte din metal de culoare galbenă, asemănătoare aurului, 4 lingouri de diferite mărimi și peste 20 de monede. Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus