Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Milioane de lei pentru a reduce abandonul școlar în Sibiu

Milioane de lei pentru a reduce abandonul școlar în Sibiu

În următorii 2 ani se vor cheltui milioane de lei pentru a reduce abandonul școlar printre elevii din județul Sibiu. Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, rata abandonului școlar în România se menține în ultimii 2 ani la nivelulde 18,3%, în timp ce în instituțiile din județ aceaastă rată este mult mai mică - 0,65% în anul școlar 2017-2018.

Chiar și așa, instituția anunță în fiecare raport semestrial sau anual că este încăutare de soluții pentru a reduce la minim această problemă, precizând în una din ultimele informări că petru următorii 2 ani are în vedere implementării inclusiv a unor proiecte cu finanțare europeană pentru reducerea abandonului școlar.

Astfel, în perioada 2018-2020 se vor derula proiecte cu finantare europeanii, prin Programul Operational Capital Uman (POCU) - "Școala pentru toti!" și "Profesori motivați în școli defavorizate", proiecte care sprijină "Strategia națională privind reducerea părăsirii timpurii a școlii".

Beneficiarul unuia dintre proiecte este Universitatea ,,Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), care în parteneriat cu ISJ Sibiu implementează în perioada aprilie 2018-octombrie 2020, proiectul ,,Dezvoltarea și implementarea de instrumente motivaționale și didactice inovatoare pentru școala sibiana incluziva", cofinanțat din Fondul Social European. Valoarea totală a  proiectului este de 6.651.357,95 lei.

Activitățile proiectului se vor derula în municipiul Sibiu, la sediile ULBS și ale ISJ Sibiu, precum și la sediile instituțiilor de învățământ: CSEI 1 Sibiu, CSEI Turnu Roșu, CSEI Dumbrăveni, Școala Brădeni, Liceul Iacobeni, Școala Biertan, Liceul Dumbraveni, CSEI Mediaș.

Obiectivul general al proiectului este ,,Imbunatatirea competentelor pentru 358 de cadre didactice și de sprijin, din care 25 personal managerial, prin dezvoltarea și implementarea de instrumente motivationale și didactice inovatoare, in vederea asigurarii de servicii educationale de calitate și a incluziunii școlare pentru elevii din cadrul a 8 unitati de invatamant preuniversitar defavorizate din judetul Sibiu", precizează instituția.

Un alt proiect se numește „Fii practic- mergi la scoala!" - este implementat de Casa Corpului Didactic Sibiu, iar obiectivul general al proiectului este: accesul la educatie si implementarea unor instrumente si servicii eficiente perrtru reducerea si prevenirea abandonului scolar timpuriu in randul copiilor dezavantajati, in special a celor cu CES din cadrul Scolii Gimnaziale Roșia, Școlii Gimnaziale Nou, Școlii Gimnaziale Waldorf, în contextul unei abordări  integrate a comunităților. IȘJ SIbiu spune că acestea vor fi sprijinte prin implicarea adultilor ca beneficiari ai programelor de educatie tip ADS si consiliere parentală.

Al treilea proiect este „EDuCaT- Educatie Durabila, de Calitate” - cofinanțat din Fondul Social European, iar beneficiar este Casa Corpului Didactic Sibiu. În acest caz, obiectivul general este accesul la educatie si implementarea unor instrumente pentru reducerea si prevenirea abandonului scalar timpuriu în randul copiilor din cadrul Școlii Gimnaziale Alțâna și Școlii Gimnaziale Nocrich, în contextul unei abordări integrate a comunităților respective care vor fi sprijinte prin implicarea adulților ca beneficiari ai programelor de educație tip ADS si consiliere parentală.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/07/16/de-ce-elevii-din-sibiu-abandoneaza-scoala-bursierii-cu-absente-nemotivate-pierd-banii-oferiti-de-stat/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

A

Acum 5 ani

Bani aruncati aiurea care nu vor aduce niciun rezultat. (pentru ca se folosesc in problemele profesorilor si nu ale elevilor si nu se rezolva problemele adevarate care cauzeaza abandon)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus