Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Topul amenzilor. Din ce abateri a strâns Poliția Locală cei mai mulți bani

Topul amenzilor. Din ce abateri a strâns Poliția Locală cei mai mulți bani

În ultimele trei luni ale acestui an, Poliția Locală Sibiu a strâns aproape 2 milioane de lei din acordarea de amenzi, pentru diferite abateri – de la cei care vând parfumuri la colț de stradă, până la șoferii care parchează aiurea.

Top trei abateri sancționate de Poliția Locală

De departe fruntașe ca valoare totală, sancțiunile împotriva celor care nu și-au întreținut sau reparat imobilele s-au ridicat la suma de 971.100 lei. Din 1 iulie până în 30 septembrie au fost date 1267 amenzi.

Imediat după, pe locul al doilea s-au clasat șoferii care au parcat aiurea, majoritatea fiind sancționați pentru că au ignorat semnele de „Staționare interzisă” sau „Oprire interzisă”, arată raportul Poliției Locale Sibiu. Un număr total de 1281 sancțiuni aplicate au însemnat un total de 495.827 lei și 3.157 puncte de penalizare.

În același registru, al șoferilor fără bun simț, 154 de sancțiuni au fost acordate pentru nerespectarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap, cu o valoare totală de 104.600 lei.

parcare handicapati spital

Parcările aiurea, hobby-ul șoferilor sibieni

Echipajul de ridicări auto a avut în ultimele trei luni nu mai puțin de 787 intervenții, dintre care într-o majoritate de 592 cazuri, autovehiculul a fost chiar ridicat și dus la locul de depozitare.

În alte 27 de cazuri, mașina a fost înapoiată proprietarului la fața locului, acesta fiind de acord să plătească contravaloarea taxei de ridicare, iar în 168 din cazuri șoferul a ajuns la mașină înainte ca operațiunea de ridicare să înceapă.

utilaj ridicare masini

Nici cerșetorii, nici vânzătorii ambulanți nu au scăpat de sancțiuni

169 de sancțiuni a aplicat Poliția Locală din iulie până la finalul lunii septembrie, persoanelor care au apelat la mila oamenilor sau care i-au îndemnat pe minori să cerșească. Zonele în care au fost depistate în general aceste persoane sunt: strada Nicolae Bălcescu, Mitropoliei, Piața Mare, Bulevardul Mihai Viteazu, strada Lungă, Piața Unirii, strada Ștefan cel Mare, Șureanu și Rusciorului. Sancțiunile aplicate au o valoare totală de 34.340 lei.

De amenzi nu au scăpat nici vânzătorii ambulanți, care oferă trecătorilor articole de încălțăminte, parfumuri și ochelari de soare în principal. În acest sens au fost aplicate 108 sancțiuni, în valoare totală de 38.425 lei, iar vânzătorii au fost surprinși preponderent pe străzile Nicolae Bălcescu, Bihorului, Semaforului, Oncești și Calea Dumbrăvii.

cersetor

Cetățenii au sesizat Poliția Locală Sibiu, pe toate căile posibile

Sibienii care au întâmpinat diferite situații neplăcute, au sesizat polițiștii locali. 230 de sesizări au fost trimise prin intermediul Registraturii Serviciului Public de Poliție Locală, ori pe internet pe pagina instituției sau prin e-mail. Alte 296 sesizări au fost trimise prin aplicația Sibiu City App, iar alte 1.083 sesizări au fost transmise telefonic la compartimentul Dispecerat al Poliției Locale.

sibiu city app 1

Sume mari restante, în sarcina Serviciilor de Executare Silită

Potrivit raportului emis de Poliția Locală, în trimestrul III al acestui an au fost încasate 1.295 procese verbale de contravenție (423.025 lei). În ceea ce privește activitatea Biroului de Ridicări Auto, și de aici au fost încasate taxe de ridicare, transport și depozitare (211.200 lei).

La Serviciile de Executare Silită însă, 1415 procese verbale au fost trimise pentru a fi recuperată o sumă totală de 673.036 lei, de la persoanele care nu și-au plătit amenzile.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

satul sa ma orbeasca cretinii

Acum 3 ani

ar mai putea sa scoata multi bani prin amendarea celor care circula cu luiminile de ceata cand nu este ceata
Raspunde

Citizen

Acum 3 ani

Cand va amenda Politia Locala, atat de "vigilenta", pe cei care blocheaza locuri de parcare cu diferite obiecte ( vezi strada Oasa din Vasile Aaron si nu numai) sau pe alti smecheri care incalca regulile cu buna stiinta? Au trecut pe-acolo si nici macar nu s-au deranjat sa se uite, dar sa mai si intervina, ori s-au facut ca nu vad. Rusine acestor angajati platiti din bani publici (si nu sunt putini, mai ales raportat la nivelul studiilor si in comparatie cu un politist din MAI) care nu fac altceva decat sa speculeze anumite "abateri" si sa-si faca planul de amenzi. Ei sunt prezenti acolo unde se traseaza noi marcaje, unde se infiinteaza o noua parcare, etc. Intervenin sa le dea ei o lectie celor indisciplinati, numai ca, in cele mai multe cazuri, tot pe oamenii cinstiti ii amendeaza, care fie din necunostinta sau din graba sau pur si simplu, ca s-a trasat (peste noapte) o noua linie de marcaj mai cad in abatere. Rusine acestor "gardieni publici"!
Raspunde

Labus

Acum 3 ani

Întrebare pt poliția locală,care este diferența dintre oprirea interzisa și staționarea interzisa?
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 3 ani

Politisti locali facuti dupa chipul si asemanarea lui Tante,nu exista ceva mai bun in tara! Niste genii,ce mai.
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

la tine la Valencia (cred ca de la asta vine VL pe numarul masinii) cum e?
Raspunde

Anonymus

Acum 3 ani

ar trebui sa intre mai mult printre blocuri si sa dea amenzi celor care s-au facut proprietari peste noapte pe locurile de parcare din fata blocului (construite de primarie din banii contribuabililor) si care ii alunga sau ameninta pe cei care parcheaza acolo... Rusie politia locala pentru lipsa de spirit civic si lipsa de implicare in bunul mers al lucrurilor in acest oras. Bine ca va luati degeaba salariile umflate de PSD.
Raspunde

wick

Acum 3 ani

am fost martor la intocmirea unui p.v pt cersit pe care domnul politist il scria unei batrane de cel putin 80 de ani care nu deranja pe nimeni doar statea retrasa langa zidul cetatii vizavii de teatru. printre altele ia zis: iti dau amenda ( vorbea cu tu cu ea ca deh..isi permite) pt ca aici n-ai voie sa cersesti..NUMAI LA GARA! ....
Raspunde

I.S.

Acum 3 ani

1281 amenzi pentru stationare/oprire impartit la 90 de zile da cam 14 amenzi pe zi. Bai baieti din politia locala, 14 amenzi pe zi e nimic. Daca mergi prin oras dai 10 amenzi intr-o ora, dar asta inseamna sa-ti faci treaba si se stie ca voi aveti alergie la munca.
Raspunde

Dreptate socială!

Acum 2 ani

Văd o groază de cercopiteci care gândesc în același spirit cu managerul lui pește Aldea de la Poliția Locală: dat amenzi la rupere, normă de minim 10 amenzi pe zi și amenințări și urlete la angajați! Băi frați români datoria poliției locale este și de a preveni, de a propune montarea de mobilier urban care să limiteze accesul mașinilor pe trotuar, de a informa, de a face campanii de conștientizare, EDUCAȚIE......nu doar de a da amenzi și ridicat mașini. Reveniți-vă odată. Joi și vineri 24-25 Octombire au închis cei de la domeniu Public parcarea de pe Alexandru Odobescu, și ghici ce? Mândrii agenți de la PL au rupt amenzi în neștire celor care au parcat pe unde au mai putut și ei în orașul de jos. Harnici.nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus