Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Barna către Toader: Aţi devenit avocatul penalilor, un adevărat satrap al Justiţiei

Barna către Toader: Aţi devenit avocatul penalilor, un adevărat satrap al Justiţiei

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, marţi, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a devenit impresarul unor infractori şi al grupării pe care aceştia o reprezintă, "un adevărat satrap al Justiţiei". Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut marţi moţiunea simplă "Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)". Votul va fi dat miercuri, scrie Agerpres.

"Între toţi miniştrii Cabinetului Dăncilă, dvs dle Toader sunteţi de departe cel mai competent şi mai bine pregătit, ce-i drept nici nu e foarte greu să fii cel mai competent în Guvernul Dăncilă, chiar şi aşa CV-ul dvs este unul impresionant. Sunteţi profesor universitar, aţi fost decanul şi rector al uneia dintre cele mai prestigioase universităţi din România şi judecător al Curţii Constituţionale, dar de un an şi jumătate de când aţi fost numit ministru al Justiţiei v-aţi pus toată pregătirea, experienţa şi competenţa în serviciul unor politicieni corupţi, al unui grup infracţional organizat care foloseşte puterea legislativă şi pe cea executivă cu un singur scop: de a scăpa de puşcărie. Aţi acceptat, domnule Toader, să deveniţi impresarul unor infractori şi al grupării pe care aceştia o reprezintă. Dintr-un judecător constituţional aţi devenit avocatul penalilor, dar nu orice fel de avocat, ci un adevărat satrap al Justiţiei, unul care are puterea şi o şi foloseşte să schimbe regulile, după care sunt anchetaţi şi judecaţi infractorii pe care îi reprezintă", a afirmat Barna, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie.

El a spus că Tudorel Toader nu are nicio scuză şi înţelege foarte bine "nemernicia politică".

"Iar dacă Liviu Dragnea, eterna temă, poate să aibă o scuză, încearcă să scape de puşcărie, iar dacă Viorica Dăncilă şi mulţi dintre membrii PSD au scuza că habar nu au ce fac prin Guvern sau ce votează prin Parlament, dumneavoastră, domnule Toader, nu aveţi nicio scuză, pentru că dumneavoastră, domnule Toader, înţelegeţi foarte bine nemernicia politică pe care o faceţi astăzi României. După aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană, lupta anticorupţie este de departe cea mai importantă şi mai de succes politică publică a statului român în 29 de ani. Dvs dle Toader faceţi totul ca să o distrugeţi. Oricât vă doriţi şi oricât încercaţi să ne convingeţi, independenţa Justiţiei nu înseamnă Tudorel Toader, nu aceasta este normalitatea pe care ne-aţi clamat-o astăzi de la microfon", i-a mai transmis Barna lui Toader.

Liderul USR i-a spus ministrului Justiţiei că a dat-o afară pe Codruţa Kovesi, unul dintre cei mai apreciaţi procurori pe care i-a avut România după Revoluţie, şi propune acum revocarea procurorului general Augustin Lazăr "în încercarea disperată de a subordona procurorii Guvernului PSD".

"Aţi dat OUG 92 fără să ţineţi cont de recomandările principale ale Comisiei de la Veneţia şi în ciuda tuturor avertismentelor lansate de organizaţiile magistraţilor, de CSM sau de partenerii noştri internaţionali. Din cauza acţiunilor dumneavoastră, domnule Toader, România va fi nevoită să îndure umilinţa unei rezoluţii pe tema statului de drept în Parlamentul European, în Anul Centenarului, la 100 de ani de la Marea Unire, locul României în rândul statelor democratice este din nou pus sub semnul întrebării şi acest lucru se întâmplă fix din cauza dumneavoastră domnule Toader şi a penalilor pe care vă străduiţi să îi apăraţi în activitatea de la Ministerul Justiţiei", a mai spus Barna.

El a susţinut că Tudorel Toader ar putea intra în istorie ca "omul care a siluit legile".

"Dacă veţi intra în istorie, dle Toader, şi eu sincer sper că această guvernare să fie doar o notă de subsol, dar dacă veţi intra în istorie atunci veţi rămâne în memoria naţională ca omul care a siluit legile în baza cărora a fost distrus statul de drept în România. USR consideră, domnule Toader, că v-aţi îndeplinit rolul de ministru al Justiţiei cu rea credinţă şi cu iresponsabilitate, de fapt şi pentru aceasta susţinem această moţiune", a adăugat Barna.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Alzara 1918

Acum 5 ani

De la Dl Barna așteptam o declarație mai ekaborată , nu litania Opoziției ; dacă Dl Dragnea ne face ( fericita) surpriza de a demisiona ce msi face opoziția ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus