Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Augustin Lazăr și Tudorel Toader se ceartă pe dosarul lui Iohannis. ”Un mod tipic de manipulare” vs. ”Nu este nici o eroare”

Augustin Lazăr și Tudorel Toader se ceartă pe dosarul lui Iohannis. ”Un mod tipic de manipulare” vs. ”Nu este nici o eroare”

După ce ministrul Justiției a prezentat astăzi ordonanţa de clasare a dosarului penal întocmit pe numele lui Klaus Iohannis procurorul general Augustin Lazăr a explicat că Tudorel Toader exploatează o eroare de grefă din martie 2016, pentru a manipula prin distorsionarea adevărului şi pentru o folosi drept motiv de revocare. „Am aflat abia după o săptămână de suspans că ordonanţa de clasare invocată de ministrul justiţiei nu a fost emisă, confirmată sau verificată de subsemnatul în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, astfel cum acesta a lăsat să se înţeleagă, enumerând-o ca motiv de revocare. Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului. Ministrul justiţiei exploatează o eroare de grefă survenită în martie 2016, făcută cu ocazia selectării lucrărilor necesare pentru procedura de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în mesajul transmis de procurorul general Augustin Lazăr, drept răspuns la informarea pe care a transmis-o Toader, citată de Mediafax.

Lazăr mai explică faptul că, efectuând copii după documente redactate de Augustin Lazăr, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de numele de familie, ordonanţa emisă de procurorul Cristian A. Lazăr din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Această ordonanţă de disjungere cu privire la alte persoane a ajuns prin declinarea competenţei la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, dosar pe care l-a Augustin Lazăr l-a repartizat, spre soluţionare, unui procuror.  „Copiile mai multor lucrări au fost introduse într-un plic şi depuse împreună cu proiectul de management la Ministerul Justiţiei, unde eroarea a fost observată şi înlăturată. Proiectul a fost publicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii în perioada 4 – 21 aprilie 2016, fiind pus în dezbatere publică, perioadă în care s-au efectuat verificări asupra candidatului, aşa cum s-a dispus prin Hotărârea Secţiei pentru Procurori nr. 235 din 4 aprilie 2016. Printr-o adresă emisă, Consiliul Superior al Magistraturii ne-a comunicat că această ordonanţă de clasare, aparţinând altui procuror, nu s-a aflat în dosarul de candidatură. De altfel, documentul care poartă numele altui procuror nu poate fi utilizat pentru verificarea raţionamentului juridic al candidatului”, mai spune Lazăr.

Ministrul Justiţiei a răspuns pe Facebook

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader precizează că prezenţa ordonanţei de clasare a dosarului care-l viza pe Klaus Iohannis nu a fost o eroare, aşa cum a explicat Augustin Lazăr, şi se întreabă cum se justifică prezenţa rezoluţiei în dosarul de candidatură a procurorului general. „Simple precizari ! Nu a fost si nu este nici o eroare referitoare la ordonanta de clasare din dosarul de candidatura a lui A. Lazar. Intrebarea mea era urmatoarea - cum se justifica o astfel de ordonanta in dosar. In sfarsit aflam si "justificarea"- a gresit grefiera care a multiplicat lucrarile acestuia. Reamintesc si faptul ca tot o " greseala" a fost si pe data de 20 martie 2018, atunci cand grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fara ultimele doua pagini care se lipisera la exemplarul trimis la CSM!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

A pornit de la Sibiu

Clasarea lui Iohannis a fost dată în 18 septembrie 2014, cu două zile înainte ca fostul primar al Sibiului să-și depună candidatura pentru a deveni președintele României.

Dosarul penal cu numărul 644/ P/2013 a fost inițiat de Marius Albin Marinescu care a cerut tragerea la răspunderea penală a lui Iohannis pentru conflict de interese. ”Cristian A. Lazăr, procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, examinând dosarul penal cu numărul din antet, constat:

Constituirea dosarului penal cu numărul 644/ P/2013.

Prin intermediul unei plângeri penale, adresate, inițial, Direcției Naționale Anticorupție, Structura Centrală, unde a fost înregistrată sub numărul 5630/19.06.2013, petentul Marinescu Marius Albin, domiciliat în mun. Sibiu (...), județul Sibiu, a solicitat tragerea la răspundere penală a primarului municipiului Sibiu, Klaus Werner Iohannis, pentru comiterea infracțiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (infracțiuni care au fost prevăzute de art.253, art.248 și art. 246 din Codul Penal anterior legea nr. 15/1968, în prezent abrogat)", se arată în rdonanța de clasare a dosarului.

"

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

ek

Acum 3 ani

Bubosule, tu iei in calcul acuzatiile lui Albin Marinescu? Pai asta a fost dusmanul de moarte a lui Johannis printr.o multime de dosare deschise impotriva lui Johannis pe care le.a pierdut -toate. El e si inventatorul copiilor vanduti si altele. Omul are probleme ca si Bubosul de.altfel!
Raspunde

rudotel

Acum 3 ani

Ce mai face ilustrul Albinutz?.... ca el nu se mai satura sa dea cu...in Ioha desi acesta nici nu-l baga in seama? Am observat ca multe dintre ineptiile lui au fost preluate la nivel inalt de catre alti prea-luminati si acum se fac de ras in grup organizat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus