Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Weekend-ul 2-4 noiembrie aduce la Sibiu două mari festivaluri, unul dedicat iubitorilor de artă teatrală, celălalt iubitorilor dansului. Ambele promit să îi țină ocupați pe vizitatori până duminică inclusiv. De asemenea, micuții sunt așteptați mâine la Arka Park, la o petrecere de Halloween cu dovleci și multă voie bună. 

Vineri, 2 noiembrie

Festivalul Tânăr de la Sibiu, ajunge anul acesta la cea de-a patra ediție. Evenimentul și-a început reprezentațiile astăzi și va dura până pe 11 noiembrie, la Teatrul Gong. Programul cuprinde peste 40 de spectacole susținute de unele dintre cele mai importante trupe din Marea Britanie, Polonia, Italia, Bolivia, Germania, Franța, Japonia, Suedia, Canada, România. Mai multe detalii despre festival și programul sunt disponibile pe site-ul evenimentului.

Festivalul Național de Umor „Burduful de Aur”, are loc în această seară, cu începere de la ora 18:00, la Cercul Militar. Evenimentul cuprinde expoziția de carte de umor semnată de Cornel Udrea, expoziția de caricaturi Cristinel Vecerdea, expoziția de fotografii umoristice Marian Ratulescu și un recital al Grupului Voua.

Trupa Cantellion vine în premieră la Sibiu și va concerta în această seară, de la ora 21:00, în Imperium. Cu această ocazie, trupa își va lansa EP-ul „Ceva despre timp”. Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

concert cantellion

Sâmbătă, 3 noiembrie

Începând cu ora 8:00, iubitorii dansului sunt așteptați la Sala Transilvania, acolo unde se va desfășura, timp de două zile, Transylvanian Grand Prix. Aflați mai multe detalii despre program și eveniment AICI. 

Lipovenii și ucrainenii Deltei vor prepara sâmbătă în Muzeul ASTRA mâncăruri care dezvăluie gustul unic al bucătăriei de odinioară din satele de pescari din Nordul Dobrogei – Delta Dunării. Povestea satelor Deltei va fi îmbogățită cu demonstrații ce pun în valoare a instrumentarul piscicol și instrumentarului casnic specific oricărei gospodării arhaice din sate precum Letea, Mila 23, Caraorman sau Crișan. Evenimentele încep de la ora 10:00.

delta dunarii muzeul astra

Copiii mici și mari sunt așteptați de la ora 11:00 la Arka Park în Păltiniș, la Halloween Adventure. Toți participanții o să primească diplome pentru cel mai înfricoșător/haios dovleac și o să participe la tombola cu vouchere cadou pentru 3 ore de escaladă. Accesul la eveniment se face pe baza unui bilet în valoare de 10 lei.

Povestea frumoasei Nikia și a iubitului ei Solor se spune prin dans sâmbătă seara, de la ora 19:00, la TNRS. Dansatorii Teatrului de Balet Sibiu vor da viață poveștii Baiadera.

Baiadera - slide - web (2) - foto credit TBS, fotograf Ovidiu Matiu

Sibiu Jazz Competition reunește, timp de două zile, 8 formații de tineri muzicieni de jazz, din șapte țări. Inițiat în 1979, este cel mai longeviv concurs intenațional de jazz din România. Ediţia din acest an este programată la Sala Thalia din Sibiu, în zilele de 3 şi 4 noiembrie, de la ora 19:00.

Duminică, 4 noiembrie

Corul Timotei Popovici susține duminică, de la ora 18:00, în Sala Cercului Militar, un concert vocal-simfonic în care melodiile funerare ortodoxe din Ardeal sunt îmbrăcate în armonii pentru orchestră, cor și soliști. Organizatorii evenimentului își propun astfel să aducă un omagiu tuturor eroilor neamului românesc. Intrarea la concert este liberă.

„Încurcă-i drace!” face dovada unei cronici tăioase la adresa oamenilor-model, a standardelor sociale și a demnității umane. Spectacolul satirizează caracterul uman și răstoarnă universul personajelor prin situații imprevizibile, de neevitat, ca pedeapsă asupra acțiunilor ce denotă înșelăciune și lipsă de devotament. Piesa va fi pusă în scenă la TNRS duminică, de la ora 19:00. Aflați mai multe detalii de pe pagina de facebook a evenimentului.

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus