Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Ministrul Sănătății: Nu suntem pregătiți să primim oaspeții summit-ului, dar se poate face igienizare

Ministrul Sănătății: Nu suntem pregătiți să primim oaspeții summit-ului, dar se poate face igienizare

Actualizare: Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, venit astăzi în vizită la Spitalul Județean, a declarat că Sibiul, nu este pregătit, în acest moment, din punct de vedere medical pentru Summit-ul ce va avea loc în 2019.

„În contextul SUMMIT-ului vom avea mai multe discuții. Mai sunt spitale care mai pot prelua pacienți, aici ne interesează o anumită zonă pe care să o dotăm și să o ridicăm la nivelul unui spital care poate să deservească pacienții care vor veni, probabil, la Summit. Până la urmă Ministerul Sănătății a alocat o sumă de bani pentru achiziția aparaturii medicale în urma analizei pe care eu, personal, am făcut-o. Să nu uităm că am fost manager de spital. Ar mai fi câte ceva, dar vreau să văd ce s-a achiziționat, ce s-a realizat și ce mai trebuie făcut până acolo. Că până la urmă, Summit-ul este găzduit de Sibiu, România”, a declarat Sorina Pintea.

„Vom aloca bani pentru aparatură”

Ea a menționat pe nenumărate rânduri faptul că spitalul are nevoie de igienizări, deoarece într-un timp atât de scrurt nu poate fi vorba despre reabilitări. Cu toate acestea, însă, ministra este de părere că „din punct de vedere a ceea ce oferă în acest moment Sibiul nu cred că este suficient. Nu cred că în acest moment suntem pregătiți de a primi oaspeții care, Doamne Ferește, sper să nu aibă probleme, oaspeții care vin la Summit-ul NATO”.

În acest sens, Sorina Pintea spune că Ministerul Sănătății a contribuit financiar cu o sumă pentru achiziția de aparatură medicală, „dar partea de reabilitare nu se poate rezolva până atunci. (...) În calitate de ministru mă gândesc că acest Summit este al României, nu al Sibiului. Ar trebui să ne prezentăm onorabil. Deci, pe lângă ajutorul pe care îl vom da Spitalului Județean, în afară de ce am dat până acum, vom mai aloca bani pentru aparatură și vom încerca să, împreună cu CJ administratorul spitalului să creăm și condițiile hoteliere, cum să spun eu, nu neapărat modeste, ci care să corespundă. Pentru că în acest moment sunt secții care din punctul meu de vedere nu corespund sub nicio formă. Am întrebat DSP dacă există planuri, programe de conformare, există. Este foarte clar că se fac eforturi și mă bucură acest lucru dar nu va fi suficient până la anul”, a declarat Ministrul Sănătății în cadrul unei conferințe de presă.

„Igienizare se poate face” 

Ea sublinează că majoritatea urgențelor medicale vor putea fi preluate la Spitalul din Sibiu, odată cu dotarea cu aparatura necesară. Deși lucrurile nu sunt așa cum și-ar dori, totuși, crede că vor ajunge la o formă rezonabilă. „Cred că lucrurile pot fi rezolvate. Nu așa cum ne-am fi dorit, nu așa cum ne-am fi dorit să ne vadă europenii la un anumit standard, dar igienizare se poate face până în mai, iar dotarea cu aparatura necesară strict necesară se poate face”.

Mai mult decât atât, și numărul ambuanțelor se va suplimenta în perioada SUMMIT-ului. Pe lângă cele 35 repartizate deja, „eu am propus prin raportul meu și îl voi trimite dlui Arafat să suplimentăm cu încă 22 având în vedere ce se va întâmpla atunci. 35+22. 35 sunt deja repartizate în repartizarea pe care am convenit-o acum, cu dl ministru, dar în urma acestui control am constatat că aceste 35 nu vor fi suficiente.  Dvs veți avea la Summit 35, eu mai propun încă 22 d-lui ministru Arafat, vom mai negocia probabil, dar veți avea 35 plus cel puțin 20”, a mai declarat Ministrul Sănătății.

Știre inițială: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat astăzi la Sibiu, că orașul nu e pregătit încă pentru a primii oaspeții Summit-ului UE care se va desfășura anul viitor în municipiu. ”În acest moment nu suntem pregătiți să primim oaspeții summit-ului”, a spus Sorina Pintea, explicând că își dorește neapărat ca PSD să ajute la construirea noului spital clinic județean. Ea a spus că din ce a văzut în cadrul vizitei de astăzi, nu e suficient ce se găsește acum, mai ales în contextul summit-ului. ”Aștept să se demareze demersurile”, a mai spus Pintea. Tot în perspectiva Summit-ului, ministrul a spus că vor continua programele de dotare cu ambulanțe, atât la serviciul public, cât și la SMURD. ”Nu înțeleg de ce Sibiul, capitală europeană, a lăsat atât de în urma domeniul sănătate”, a mai spus Pintea.

Legat de locația noului spital, o dispută între administrația locală și județeană și PSD Sibiu, ministrul a declarat că e nevoie de o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean pentru a clarifica situația.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cerasela Zamacau

Acum 4 ani

Cred ca se referea la Brasov, evident! Sibiul este pregatit de la infiintare sa gazduiasca astfel de evenimente de talie mondiala, in cele 20 de locatii adecvate pentru asa intalniri de prima mana!
Raspunde

chibitzu

Acum 4 ani

deci ...rezultatul vizitei ? zero! ....unde , cand,cum ???....PSD !!!!
Raspunde

Tudor

Acum 4 ani

Si cu crede duduia ca va construi un spital nou pana la summit? Sectorul public de sanatate a fost lasat in urma pentru ca a fost alternativa sectorului privat de sanatate, care aici la Sibiu a functionat bine....Sa nu uitam ca suntem, poate, singurul oras din tara si poate nu numai cu spital privat in curtea spitalului judetean...wtf???
Raspunde

ger

Acum 4 ani

Sorina Pintea a fost propusă ca ministru al Sănătății în Guvernul Dăncilă. În 2016, pe când ocupa funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, a fost aleasă senator pe listele PSD. A renunțat însă la fotoliul de parlamentar după câteva luni, pentru a se reîntoarce în fruntea spitalului. Un detaliu notabil despre Sorina Pintea este acela că fiul său, Ionuț Pintea, a fost condamnat în anul 2012 la 6 ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri, scrie News.ro.
Raspunde

Paul

Acum 4 ani

Fotografia de grup utilizata pentru promovarea acestui articol care, intre paranteze fie zis, vorba ante-vorbitorilor mei, nu transmite abolut nimic catre societatea civila...poza, ziceam, a fost realizata cu personaje de la muzeele Madame Tussauds ??!?!!??
Raspunde

Anonim

Acum 4 ani

Idiotul de Trif stătea ca boul și se uita și nu intelegea nimic, comunicau doar cei de la PNL cu doamna ministru de parca era ministrul lor nu al PSD -ului ,ia sa fi fost Cindrea la astfel de întâlnire ca nu vorbea nimeni, doar el și foarte documentat, vai de mama noastră , ăștia nici măcar nu știu sa și susțină cauza! Bravo d-na Câmpean și d-nul Manager de spital!!!
Raspunde

florin

Acum 4 ani

sa scrieti undeva cam cat se pune in plic ca strainii nu prea stiu de chestiile astea .
Raspunde

Anton

Acum 4 ani

Adu si mie doua cafele, Trif!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus