Miercuri,
29.11.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Anchetă în cazul doctorilor trișori

Anchetă în cazul doctorilor trișori

Cazul doctorilor sibieni care și-au publicat articolele de specialitate în revista ”Știință și tehnică vinicolă” din Portugalia, despre care a scris Turnul Sfatului, a ajuns la ministrul Sănătății, Sorina Pintea. ”Știam că sunt rezidenți, dar îmi spuneți că sunt medici. Cum aș putea să comentez? Dacă sunt medici... Nici nu pot să comentez acest lucru. Aștept ca ministerul să facă verificări”, a spus ministrul în cadrul vizitei pe care aceasta a făcut-o ieri, la Sibiu.

Doctorii au apelat la această metodă pentru a-și dovedi valoarea academică pentru care sunt remunerați, dar și pentru a avansa în cariera universitară. În mod normal, medicii trebuie să publice articole de specialitate în publicații științifice. Nume grele din rândul medicilor sibieni (Bratu, Chicea, Tănăsescu, Boicean ori Ognean) au publicat astfel de articole într-o revistă dintr-un domeniu diferit profesiei lor, ”Știință și tehnică vinicolă”. Dar nici măcar în adevărata revistă despre vinuri din Portugalia, ci într-o versiune piratată a acesteia.

În septembrie 2016, apărea în revista ”Știință și tehnică vinicolă” din Portugalia articolul ”Omentum overlay in laparoscopic prosthetic treatment of postincisionl and umbilical hernias” (un articol despre tratamentele herniei). Articolul este semnat de nume cu rezonanță în medicina sibiană și nu numai: Dan Georgian Bratu (președintele Colegiului Medicilor din Sibiu, medic primar și șef de lucrări al Secției Chirurgie 2 din cadrul Spitalului Județean Sibiu), Radu Chicea (cel care a condus din postura de director medical Spitalul Județean, în prezent șeful Secției Obstetrică Ginecologie al acestui spital), dar și Ciprian Tănăsescu (medic primar și șef de lucrări al Secției Chirurgie 1 din cadrul Spitalului Județean Sibiu) și Alin Florin Mihețiu (medic specialist în chirurgie, în cadrul Spitalului clinic județean). Totodată, coautori ai acestor articole sunt medicii Adrian Boicean (medic primar interne, reprezentantul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu în Consiliul de administrație al Spitalului județean) și Livia Ognean (șefa secției de Neonatologie din cadrul Spitalului județean Sibiu, una din cele mai cunoscute nume din medicina sibiană prin activitatea sa inclusiv filantropică).

Totul despre această anchetă, puteți citi aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Neobositul domn Chicea

Acum 5 ani

Peste tot pe unde este o ciupeala, o jmecherie, o hotie...apare si Chicea! Asta e doctor sau shmenar?
Raspunde

vali

Acum 5 ani

Sper ca aveti si dovezi la ce afirmati....
Raspunde

George

Acum 5 ani

Tanasescu nu e sef la chirurgie 1. Nu confundati lucrurile. Dan Bratu nu e sef la chirurgie 2. La chirurgie 2 e sef prof univ dr Dan Sabau iar la chirurgie 1 este sef conf univ dr Ovidiu Bardac. Documentati mai bine articolele.
Raspunde

Sib

Acum 5 ani

Nu scrie nicaieri ca dr. Tanasescu e sef de sectie, scrie ca e sef de lucrari, adica echivalentul lectorului in alte specializari universitare. E usor confuza exprimarea, oricum, in cazul medicilor se cam incurca marfa cu ambalajul si gradele didactice cu functiile detinute in spitale.
Raspunde

Antonia

Acum 5 ani

si tu citeste mai atent articolul. Scrie despre cei doi ca sunt SEFI LUCRARI nu sefi SECTIE.
Raspunde

Dora

Acum 5 ani

D-le Alin Bratu, ați fost dvs. sau cineva din familie pacienți ai dr. Dan Bratu sau Ciprian Tănăsescu? I-ați cunoscut ca profesioniști sau oameni? I-ați văzut ieșind din sala de operații cu fețele livide și epuizați pentru ca după numai câteva ore să revină în saloane să-ți revadă pacienții? I-ați auzit vreodată cum le vorbește? Ați fost la vreun curs să aflați cum predau și cum sunt apreciați de studenți? Ce scrieți dvs. sunt găselnițe gazetărești, nu prezentați dovada clară că acel articol a fost folosit pentru promovarea academică. Lezați reputația unor oameni de -amorul senzaționalului-.
Raspunde

Alin

Acum 5 ani

Solicitare! Avand in vedere salariile uriase incasate de acesti " samsari", ca si contribuabil solicit conducerii spitalului sa impuna respectarea programului de lucru!!!!!!! Stiti foarte bine despre ce vorbesc................
Raspunde

Mira

Acum 5 ani

Exact! De ce domnii medici au program redus? Ce scrie în contractul lor de munca? Ce tare se grăbesc la ora 13, căci mai au timp și energie pentru încă un loc de muncă în privat...
Raspunde

voci

Acum 5 ani

si unele mai au timp de radiografii si facebook in privat xxx
Raspunde

Denisa

Acum 4 ani

Am avut azi o programare la domnul doctor Tanasescu Ciprian, insa am plecat cu acelasi dezgust cu care am plecat si de la alti doctori renumiti din Sibiu. Are aceeasi ingamfare ca si restul si te trateaza doar ca un produs. Pe langa nepasarea dumnealui fata de pacient pot sa spun ca functioneaza pe aceeasi premiza ca si restul doctorilor "timpul meu costa bani, al tau nu!". Am platit 170 lei consultul de 25 minute, dar am asteptat 50 minute peste ora programarii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus