Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Cîmpean: Vom avea spital cu sau fără sprijinul Ministerului Sănătăţii

Cîmpean: Vom avea spital cu sau fără sprijinul Ministerului Sănătăţii

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a reacționat după vizita ministrului Sănătății în Sibiu, explicând că un nou spital județean de urgență se va construi în municipiu, indiferent dacă va exista sau nu sprijinul guvernului. "O să-i formulez doamnei ministru, luni, o solicitare să ne lumineze, să ne arate care este actul normativ, temeiul legal în baza căruia dumneai crede că noi ar fi trebuit să cerem voie Ministerului Sănătăţii să construim un spital la Sibiu. (...) În Ministerul Sănătăţii există un protocol încheiat între un ministru al Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Sibiu pentru predarea unor studii şi a unor proiecte pentru Spitalul Judeţean Sibiu, acel protocol are număr de înregistrare, îl voi prezenta presei, există la Ministerul Sănătăţii. (...) Acum, dacă pentru un alt ministru PSD lucrurile ar trebui reiterate şi adusă informaţia la zi şi ar trebui noi să-i spunem din afara ministerului ce are dânsa la acest moment în Ministerul Sănătăţii, o să facem şi acest lucru, pentru că pe noi ne interesează ca Sibiul să aibă spital nou. Îl va avea, cu sau fără sprijinul Ministerului Sănătăţii", a afirmat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, citată de Agerpres. Ministerul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că nu există un document la minister referitor la proiectul viitorului spital judeţean.

Cîmpean i-a cerut liderului PSD, Bogdan Trif, să vină cu CF-ul terenului de pe Calea Poplăcii unde insistă să se amplaseze spitalul. "La acest moment, singurul teren despre care putem discuta că se poate edifica un spital acolo este terenul de la aeroport şi care întruneşte toate condiţiile legale pentru a se putea edifica o astfel de construcţie. Avem depuse solicitări la DSP cu privire la anumite documentaţii care trebuie făcute. Deci, noi urmăm parcursul legal pentru a edifica acest spital. (...) Însă, pentru a nu exista niciun fel de dubiu, că am ţine de un teren şi nu am vrea să beneficiem de sprijinul şi susţinerea pe care le reclamă de atâta timp colegii noştri din Partidul Social Democrat, le-am lansat propunerea celor doi miniştri, care au fost ieri la întâlnire, ca în 30 de zile - că domnul Trif spunea de 24 de ore în care acel teren poate să ajungă în proprietatea Consiliului Judeţean - să ne aducă extrasul CF, în care să arate că terenul acesta este în proprietatea Consiliului Judeţean şi, fără nicio problemă, putem atunci lansa, eventual, o dezbatere cu privire la locaţia care poate fi aleasă pentru construirea spitalului judeţean. Până atunci, nu avem despre ce să discutăm, nu este un subiect cu privire la alegerea locaţiilor", a explicat Daniela Cîmpean.

În prezent, administratorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, singurul de acest fel din judeţ, a decis printr-o hotărâre adoptată de toţi consilierii ca viitorul spital să se construiască la periferia municipiului reşedinţă, lângă zona industrială, autostrada A1 şi Aeroportul Internaţional.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

ghita

Acum 3 ani

Pai stimata doamna, de ce trebuie sa faceti o interpelare "luni" doamnei ministru de ce nu i-ati spus personal doar v-ati vazut, sau aveti nevoie de cateva zile sa adunati niste idei. Apropo ati pus vreo caramida la noul spital sau trece luna vine leafa.
Raspunde

Sibian ...

Acum 3 ani

Măi Ghiță , măi roșiilor (psd) și încă câțiva de mai jos ... voi ce ați făcut în țara asta ??? DEZASTRUL facut de psd, atât la nivel local cât și la nivel național va avea impact socio-economic, CATASTROFAL !!! Ar trebui să vă mulțumim pentru prețul la combustibil ? pentru cursul valutar ? pentru robor ? pentru sistemul medical, juridic ... ? pentru bătaia de joc la care asistăm zilnic !!! Vă meritați ocara poporului care este mult prea tolerant cu voi !!! Arcaș, Cindrea, Oprean,Trif & Co ... ce au făcut pentru Sibiu și Romania ?
Raspunde

sibian100%

Acum 3 ani

Madam Campean nu face altceva decat sa duca preturile din zona Calea Surii Mici la un nivel extrem de profitabil pentru cercurile de interese pe care le reprezinta.Daca dorea spital si nu era nevoie de aprobarea ministerului îl facea de 10 ori pâna acum.Poate pleacă la urmatoarele alegeri,si asa nu a realizat decat scandal.
Raspunde

Fydonk

Acum 3 ani

Și cum duce prețurile la acel nivel?? Terenul pentru spital exista deja, el nu trebuie cumpărat , iar amplasarea spitalului acolo nu are cu ce sa influențeze prețul zonei... Explica-ne și noua, analistule!
Raspunde

Mara

Acum 3 ani

De asta sunt suparati pesedeii? Ca ei au cumparat teren pe Poplacii si acum se vad fara afacere? :))
Raspunde

Nycky

Acum 3 ani

Mai bine s-ar pune la un loc toți si sa se apuce de treabă. Ca si cei din psd daca vroiau la poplaca puteau face cand au fost la conducerea cj. Dar interesele primează. Si asa spitalul nu se face într-un an și peste 10 ani ce stii care va fi la conducere pt a inaugura spitalul.
Raspunde

Ion

Acum 3 ani

Ideile si interesele partizane (liberale) nu trebuie sa afecteze comunitatea sibiana.Acest comportament poate dauna PNL -ului in viitoarele alegeri locale,mai sunt doar 19 luni!Indiferent de functie nu poti ignora puterea executiva ,asta denota o incapatanare crasa!Adversarii PNL din Sibiu pot folosi acest comportament in lupta electorala viitoare!
Raspunde

lol

Acum 3 ani

Ca sa fie treaba oabla, intelg ca minunatul triff scoate CF-ul saptamana viitoare si ailalta se apuca pesedul de construit fundatia? Asta ca sa nu mai aiba penelistii de ce se lega....
Raspunde

Albastru

Acum 3 ani

Nu va mai supărați doamna Câmpean pesedeauapecerista atâta știe sa se pună de-a latul. Iar tovarașa ministru se pricepe la toate doar mintea vine dupa post ca sa citez pe știți voi cine. Ei nu pricep ca gloria asta efemera de partid e in defavoarea tarii si oricum Romania -Bucuresti pesede la geamantan e următorul slogan.
Raspunde

#cum vreti voi

Acum 3 ani

incet se naste o revolta impotriva PSD si pentru tot ce nu realizeaza. vezi cele 4 municipii care s-au aliat pentru a realiza ceva. asta duce la divizarea romaniei. sibiul este singur. directia este aceeasi. daca trif zice ca intr-o zi aduce cf, asta denota ca nu stie cat dureaza actele la cartea funciara. fratele te ajuta, dar nici chiar asa. oricum cu turismul stam bine. pe calea poplacii se pot duce turistii, sa le arate unde ar fi putut fi construit spitalul de urgenta. in rest, asteptam sa se termine bancul asta prost, cu PSD la guvernare.
Raspunde

McD

Acum 3 ani

SANKT POLTEN. Clinica de 500 de milioane de euro care bate orice spital din România https://www.youtube.com/watch?v=tMhKyxAhzfc
Raspunde

un sibian

Acum 3 ani

Bravo Câmpeano! nu te lasa.... banii ii aduci tu de acasa?
Raspunde

sibian

Acum 3 ani

..sunt atatea fonduri europene pt. diferite proiecte dar trebuie vointa,capete luminate sa le accesam fara a mai sta la mila bucurestenilor.
Raspunde

ce copilarie

Acum 3 ani

Si de acreditat cine il acrediteaza??? sau lucrati cu el neacreditat. Nici nu mai conteaza. Conteaza ca o sa aiba soarta CARGOULUI . In loc sa-l faca cine trebuie sa-l faca, adica STATUL si sa produca ptr cetateni il va face un privat care vrea sa iasa din privata. Cat mai dureaza pana apar in schema actorii?
Raspunde

TiTi

Acum 3 ani

asa-i da nu-l lasati pe tovarasul Trif sa faca :-) pina la revelion ar face comod 10 spitale uriase la cheie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus