Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
2°C

PSD și banii publici: 19.000 de euro chirie lunară pentru o vilă

PSD și banii publici: 19.000 de euro chirie lunară pentru o vilă

Pentru a oferi ”locuință de serviciu” unuia dintre liderii PSD, principalul partid de guvernământ a plătit nu mai puțin de 380.000 de euro unei persoane fizice, drept chirie pentru o perioadă de 20 de luni. Banii provin din subvenția primită de PSD din bugetul de stat.

Afacerea a fost descoperită de cei de la Newsweek România, potrivit cărora vila pentru care PSD a plătit cei 380.000 de euro este situată în Pipera, lângă București. Echivalentul chiriei pe 20 de luni pentru vila din bulevardul Iancu Nicolae a fost plătită rapid, în șase tranșe, iar plata a început a se face chiar înainte de semnarea contractului de închiriere, mai dezvăluie jurnaliștii din capitală. Totalul de 1,77 de milioane de lei a fost plătit din subvențiile încasate de PSD din bugetul de stat, iar conturile în care au fost virați banii aparțin unei persoane fizice – Corneliu Geană, un apropiat al lui Gigi Becali.

Chiria pe 20 de luni a fost plătită în câteva tranșe, sursa banilor fiind subvențiile primite de PSD de la bugetul de stat  Sursa: Newsweek România Chiria pe 20 de luni a fost plătită în câteva tranșe, sursa banilor fiind subvențiile primite de PSD de la bugetul de stat Sursa: Newsweek România

Trezorierul cu obraz subțire

Jurnaliștii din Capitală susțin că cel pentru care din bugetul statului au fost scoase sute de mii de euro sub aspectul unei chirii este nimeni altul decât deputatul Mircea Drăghici, trezorier al PSD. ”Când a venit vorba de ocupantul acelei vile de pe bulevardul Iancu Nicolae, Geană a fost iarăși secretos. Sursele Newsweek România au arătat că în parcarea vilei pot fi văzute foarte des Mercedes-urile folosite de către Mircea Drăghici și soția lui, cumpărate tot din bani publici, după cum am dezvăluit recent”, relatează publicația centrală. Autoturismele la care se face referire au fost plătite cu banii jos, tot din subvențiile încasate de actualul principal partid de guvernământ (detalii despre modul în care au fost redirecționate sume importante din subvențiile încasate de social-democrați puteți citi aici). Trezorierul PSD a refuzat să facă vreun comentariu referitor la chiriile plătite pentru imobilul în care locuiește alături de soția sa.

Mazăre, Dragnea, Dăncilă

Jurnaliștii de la Newsweek România fac și o serie de conexiuni între numele din spatele acestei afaceri cu bani publici. Aceste legături îl includ și pe Răducu Valentin Preda. ”Este nimeni altul decât fostul consilier al primarului Radu Mazăre, salvat de la un flagrant al DNA de către complici din DNA tocmai când s-ar fi îndreptat spre o întâlnire cu Liviu Dragnea, atunci ministru al Dezvoltării. În dosarul lui Preda a fost audiată ca martor și fosta șefă de cabinet a lui Liviu Dragnea, Mihaela Zobuian. Aceasta este acum șefa de cabinet a premierului Dăncilă”, mai arată cei de la Newsweek România.

Puteți citi întregul material despre chiria lunară de 19.000 de euro aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus