Vineri,
23.02.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Raul Drăgoiu a adus acasă argintul la astronomie și astrofizică

Raul Drăgoiu a adus acasă argintul la astronomie și astrofizică

Raul Drăgoiu, absolvent al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal”, s-a făcut din nou remarcat la nivel internațional, în cadrul Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică. Tânărul astrofizician, originar din Apoldu de Sus, a venit acasă de la competiția din China, cu medalia de argint.

Sibianul pasionat de astronomie și fizică este acum student în anul I la Babeș Bolyai pe fizică și matematică la Cluj. Pentru el, competițiile sunt întotdeauna experiențe frumoase pe care le prețuiește. Raul spune că și-ar fi dorit să fi luat un loc mai bun la olimpiadă, având în vedere faptul că a fost ultimul concurs de acest gen la care a mers.

„Cu emoțiile m-am cam obișnuit. Particip la olimpiade încă din gimnaziu. A fost o experiență frumoasă, cu toate că nu am apucat să vizităm prea mult. În ceea ce privește medalia, acum doi ani am luat bronzul și speram la un loc mai bun să fiu sincer”, spune tânărul.
Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică s-a desfășurat la început de noiembrie, în Beijing, China. La competiție au luat parte 209 elevi, (în total 47 de echipe) din 39 de țări. Pentru Raul nu a fost primul concurs. Fiind de mic pasionat de aceste domenii, a profitat de fiecare ocazie pentru a-și testa limitele.

raul

În anul 2016, de exemplu, a ajuns să facă parte din lotul național lărgit de fizică și a participat la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din India, unde a luat bronz, iar în 2017 a participat la Olimpiada Internațională de Astronomie din China.

„Deși sunt de la țară dacă muncești, se poate. În timpul meu liber aleg să studiez pentru că îmi place foarte mult. De-a lungul timpului, cele mai bune rezultate le-am avut la fizică și astronomie”, spunea Raul, pentru Turnul Sfatului, în articolul de mai jos.
Citește mai multe despre povestea lui Raul:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/12/07/un-elev-din-apoldu-lotul-national-de-fizica-si-astronomie-reprezentat-romania-china-si-india/?fbclid=IwAR2PayDrI-ZGjoM3DEE3GN4-7cfdHDa3VXekQhGzFICFAqFPpCaets1ETcc

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Alina Drăgoiu

Acum 5 ani

Felicitări!
Raspunde

eu

Acum 5 ani

Felicitări și succes mai departe !!!
Raspunde

HOP

Acum 5 ani

,in loc sa-l premiati ...voi o numiti pe Abramburica a4a oara ministru ....!
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

felicitari si succes in continuare (poate in alta tara ca la noi nu esti apreciat)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus