Vineri,
28.01.2022
Ceata
Acum
-2°C

Cât rezistă plăcuțele reflectorizante pe Transalpina? În 12 ore sunt furate

Cât rezistă plăcuțele reflectorizante pe Transalpina? În 12 ore sunt furate

Zeci de plăcuţele reflectorizante, supranumite ”ochi de pisică”, au fost furate de pe marginea DN 67 C, Novaci-Rânca, la o zi după ce au fost montate pe parapeţi. Fără acestea, şoferii nu văd marginea drumului, pe timp de noapte sau dacă e ceaţă.

Drumarii susţin că siguranţa circulaţiei rutiere este în pericol.

Poliţiştii fac o anchetă pentru identificarea persoanelor care au furat elementele reflectorizante montate luni de drumari pe parapeţii de pe tronsonul dintre Novaci şi Rânca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu susţin că au montat, luni, 50 de ”ochi de pisică”, iar 30 au dispărut până marţi dimineaţa.

”Au furat undeva în jur de 30 de bucăţi, din 50. Ei sunt puşi unul la doi metri, deci pe o distanţă de 60 de metri. Au furat din două locuri, pe tronsonul Novaci-Rânca. Dintr-un loc i-au furat pe toţi, iar dintr-un loc jumătate, cred că a trecut vreo maşină şi s-au oprit. I-am montat luni şi marţi dimineaţa am constatat că nu mai sunt. Momentan, nu putem să montăm alţii, pentru că nu avem, va trebui să fie făcută procedura de achiziţie, să cumpărăm alţii, trebuie să fie făcută licitaţie, că vin la pachet cu parapetele, nu vin separate. Nu poţi face un calcul ca prejudiciu, pentru că ei sunt piesă din parapet”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristi Tudor, reprezentantul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu.
Potrivit acestuia, hoţii au dat dovadă de inconştienţă, punând în pericol siguranţa traficului rutier.

Cristi Tudor a spus că participanţii la trafic pot avea dificultăţi, mai ales în nopţile cu ceaţă când este vizibilitate redusă, deoarece nu văd marginea drumului, rolul plăcuţelor reflectorizante fiind acela de a ghida şoferii. 46197824_1184436401694417_4334456415025364992_o

”Pur şi simplu le fură să şi le pună la căruţe, că sunt reflectorizante, le-au furat să şi le pună în curte, să-şi delimiteze proprietăţi, să vadă să intre în curte. Nu au fost demontaţi, ca să zici că îi vând undeva, pur şi simplu i-au rupt. Nu este uşor, au folosit rangă, levier. Cu mâna goală nu se poate. Sunt de plastic, nici măcar la fier vechi nu pot fi duşi. Pur şi simplu să facă rău sau să-i pună prin curte de sărbători. Gestul este incalificabil, inconştienţă maximă din partea lor. Nu s-au gândit că pun în pericol vieţile altor oameni ”, a mai precizat Cristi Tudor.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Pierre Richard

Acum 3 ani

PSD, iti propun sa dai la campanie electorala pe langa faina, ulei si gogosi ceva ochi de pisica. Eee? Zic rau?
Raspunde

Anonymus

Acum 3 ani

ar trebui politia sa faca vizite in zona pe la case seara si mai ales acum de sarbatori ca sigur le gasesco afisate si asa le si recupereaza (daca mai pot si refolosite) si in plus gasesc autorii furtului. Astia merita ca in zona araba, taiata mana si apoi sa vedem cum se mai descurca... in alta ordine de idei, cum adica nu se pot comanda altii? cum sa vina doar la pachet cu parapetul? este imposibil asa ceva. adica daca se deterioreaza de la vreme trebuie sa schimbi tot parapetul chiar daca este ok? o ineptie mai mare nu cred ca am auzit vreodata mai ales ca se vede si din poza ca sunt prinsi pe o tabla care se prinde cu surub pe parapet. Asa nu mai mintiti atata ca mai sunt si alti oameni in tara asta care gandesc si au lucrat cu astfel de elemente.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus