Sâmbătă,
24.10.2020
Cer Senin
Acum
9°C

Zona de blocuri de pe str. Oțelarilor, scoasă la licitație de către Primărie pentru reabilitare

14 Noiembrie 2018 17:47

Zona de blocuri de pe str. Oțelarilor, scoasă la licitație de către Primărie pentru reabilitare

Zona de blocuri cuprinsă între străzile Oțelarilor și Henri Coandă, din cartierul Lazaret, a fost scoasă la licitație de către reprezentanții administrației locale în vederea reabilitării infrastructurii urbane. Lucrările vor începe anul viitor.

2,15 milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului de lucrări care face obiectul unei proceduri de achiziție publică lansată de Primăria Sibiu la începutul acestei săptămâni. Contractul prevede execuția lucrărilor de reparații capitale a străzilor din zona de blocuri cuprinsă între străzile Henri Coandă și Oțelarilor. Spre diferență de majoritatea procedurilor lansate în ultimul timp de Primăria Sibiu pentru execuția unor lucrări, actuala procedură nu vizează atribuirea unui contract de proiectare și execuție, ci doar a unui contract de execuție (în acest caz, proiectarea a fost realizată într-un contract separat, semnat cu NV Construct, din Cluj-Napoca).

În total, în cadrul contractului scos acum la licitație, în zona amintită vor fi reabilitate străzi cu o lungime totală de puțin peste un kilometru (în total în zonă sunt 12 străzi cu lungimi cuprinse între 25 și 188 de m) și alei cu o lungime de 136 de metri. Potrivit documentației de atribuire a contractului, vor fi efectuate lucrări de amenajare a rețelelor de colectare și evacuare a apelor pluviale, de amenajare a unui sistem de iluminat public cu led-uri și va fi construit un loc de joacă. Locul de joacă (ce va fi amenajat în zona centrală a blocurilor) va avea un leagăn dublu, două bănci, un complex mare de joacă ce va avea și tobogan și va fi împrejmuit cu gard metalic. Pe jos va fi așezat pavaj cauciucat.

Lucrări pentru anul viitor

Termenul de depunere a ofertelor de către firmele interesate a fost stabilit pentru ziua de 11 decembrie 2018. Reprezentanții Primăriei Sibiu estimează că evaluarea tehnică și financiară a ofertelor depuse se va încheia cel mai târziu la începutul lunii aprilie a anului viitor.

Durata de execuție a lucrărilor prevăzută în caietul de sarcini este de cel mult șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Garanția solicitată constructorului este de cinci ani de la încheierea procesului verbal la terminarea lucrărilor.

Sursa foto: Google Street View

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

2cents

Acum 1 an

As avea o intrebare pentru cei care fac aceste reabilitari de strazi. Cum se face ca mai pe toate strazile reabilitate complet (cu instalatii/canalizare cu tot), miroase ingrozitor a canalizare. Inainte de rabilitare nu era aceasta problema insa dupa "modernizare" iti muta nasul. Intai am crezut ca e doar o problema pe una din strazi, insa in anii urmatori am trecut si pe altele si e la fel. Cumva nu stiti sa realizati lucrari de canalizare? Cele vechi nu miroseau. Exemple: Hategului, Stefan Luchian etc.
Raspunde

Andreic

Acum 1 an

In cadrul reabilitarilor au fost inlocuite capacele de canal. Cele vechi erau etsnse dar potential periculoase ( acumulari de gaze) iar cele noi au niste fante de aerisire. Vorbim aici de strazi unde este canalizare unitara.
Raspunde

2cents

Acum 1 an

Asa o fi insa pe unde am umblat prin alte parti ale lumii, nu am fost lovit de astfel de mirosuri de canalizare si sunt convins ca si acolo exista pericol de acumulari de gaze
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus