Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Derby-ul Ardealului: BC CSU Sibiu învinge Clujul la diferență de 11 puncte

Derby-ul Ardealului: BC CSU Sibiu învinge Clujul la diferență de 11 puncte

BC CSU Sibiu i-a învins aseară pe U BT Cluj, scor 85-74 (19-9, 22-22, 22-21, 22-22), într-o partidă care s-a disputat cu casa închisă. La finalul meciului, Dan Fleșeriu a vorbit din nou despre problemele din ultima perioadă.  

Galben-albaștrii au avut un start de partidă extrem de bun și s-au instalat la conducere încă din primele 10 minute ale jocului, oaspeții nefiind capabili să mai recupereze îndeajuns încât să le ia fața sibienilor. Chiar dacă sfertul al doilea s-a încheiat la egalitate, 22-22, la pauză echipa lui Fleșeriu intra la vestiare cu un avantaj de 10 puncte. Repriza a doua a continuat sub semnul echilibrului, dar BC CSU Sibiu a reușit să își păstreze avantajul până la scurgerea minutelor regulamentare. Pentru BC CSU Sibiu au marcat: Monyea Pratt 20p, Isaiah Philmore 17p, Kevin Hardy și Justas Tamulis câte 16p, Randal Flaker 8p, Mirel Dragoste 5p, Wilhelm Brosser 2p, Chris Cooper 1p.

„Sunt mulțumit de victorie, de energia pe care am arătat-o și, evident, mulțumit de rezultat. Dar nu trebuie să sărim calul! Nu suntem nici măcar aproape de ceea ce putem să jucăm și asta din cauza problemelor pe care le avem cu sala. Dacă ne-am putea antrena mai mult, am putea să jucăm mai bine. Nu există performanță fără antrenamente și o să spun asta până cand cei care pot face ceva în acest sens vor înțelege. Este păcat că anul acesta avem o echipă bună, care ar putea obține în sfârșit o medalie, dar dacă nu ne vom antrena în sala în care jucăm nu avem nicio șansă. Din păcate urmează o perioadă în care nu o să putem intra în sală și sunt dezamăgit, îngrijorat, supărat, frustrat. Am arătat că putem face față la un campionat, jucând în fața echipei celei mai bune din campionat”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu, la finalul partidei.
Potrivit antrenorului vulturilor, BC CSU Sibiu ar fi trebuit să joace pe 15 decembrie la Mediaș, situația fiind însă rezolvată cu ajutorul a două companii susținătoare.
„S-a pus problema, la un moment dat, să jucăm la Mediaș meciul din 15 decembrie cu Craiova, atunci când a fost programat un târg. Din câte știu eu s-a discutat și la Mediaș, am primit aprobarea de a juca acolo și am fi mutat meciul acolo dacă târgul nu s-ar fi anulat, cu ajutorul celor de la Compa și Marquardt, companii care, prin intermediul CSU Sibiu au reușit să achite contravaloarea târgului. Deci soluții există, dacă se dorește iar directorul ar fi lăsat să administreze sala așa cum ar putea să o facă și sunt convins că împreună cu noi ar găsi soluții pentru a scoate târgurile din sală”, a mai spus antrenorul.
Despre atmosfera tensionată din baschetul sibian puteți citi mai multe în articolul de mai jos.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/11/14/florin-iacob-liderul-galeriei-csu-sibiu-comunistii-au-luat-un-aprozar-si-l-au-transformat-in-sala-de-sport-noi-luam-o-sala-de-sport-si-o-transformam-in-aprozar/

BC CSU Sibiu revine pe teren propriu în 4 decembrie, când va disputa primul meci al returului de campionat, cu Dinamo Știința București.

 

Foto: Adrian Bugariu/BC CSU Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus