Miercuri,
01.12.2021
Parțial Noros
Acum
3°C

Directorul Poștei Românie: Mi-e rușine de cum arată oficiile din țară

Directorul Poștei Românie: Mi-e rușine de cum arată oficiile din țară

Directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Mircea Tudosie, spune că şi lui îi este ruşine de cum arată oficiile poştale din ţară, dar că din 2019 se vor face investiţii majore.

Sediile urmează să fie modernizate după un standard prevăzut într-un "manual de identitate al Poştei", care urmează să fie tipărit. Tudosie a anuţat că, tot de anul viitor, vor fi lansate servicii în premieră pentru Poşta Română, precum cele imobiliare, schimbul valutar, servicii financiare exclusive, dar şi un card de pensii.

"Acum bugetăm şi în curând o să..., în premieră, o să aliniem un buget pe minim doi ani de zile, ceea ce nu s-a mai întâmplat în Poşta Română. O mare parte din buget va fi direcţionată către modernizarea acestor oficii poştale, de care şi nouă ne este ruşine", a spus Tudosie.

El a anunţat că va fi lansat un "manual de indentitate al Poştei Române", care va include standardele după care va fi modernizat fiecare sediu.

"Chiar înainte să vin la Arad am semnat un document pentru un manual de identitate al Poştei Române. Vom şti exact cum trebuie să arate un oficiu poştal, astfel încât fiecare client când intră, şi cu ochii închişi, să ştie că în stânga are casierie, în dreapta e ghişeu de vamă, în faţă este un ghişeu de prestaţii poştale generale, aşa vor arăta fiecare dintre ghişeele noastre poştale", a spus Tudosie.

Totodată, acesta a anunţat că de anul viitor vor fi lansate servicii în premieră pentru instituţie.

"Este un proiect de business pe care vi-l dezvălui în premieră: este zona de case de schimb valutar în oficiile mari, este o zonă de imobiliare, este o zonă de servicii financiare exclusive şi multe alte direcţii non-poştale pe care reţeaua noastră le poate maturiza şi le poate transforma în profit. Anul 2019 este un an al investiţiilor. Investiţiile trebuie făcute şi apoi să-şi arate profitabilitatea. Banii se fac cu bani. Considerăm că spre sfârşitul anului 2019, când bună parte din investiţii vor fi deja aprobate şi unele chiar în teritoriu, în piaţă, în oficii, le veţi putea vedea", a declarat directorul general al Poştei Române.

El a adăugat că în ţară vor fi create câteva hub-uri, respectiv două în Bucureşti şi câte unul în Arad, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Totodată, Tudosie spune că Poşta intenţionează să lanseze un card de pensii, anticipând momentul în care pensia va fi plătită doar pe card.

"Ne gândim doar pe zona rurală, unde peste 50 la sută din pensionari îşi desfăşoară traiul zilnic şi unde posibilitatea de a-şi ridica pensia pe card nu există, dar posibil ca foarte curând să venim noi cu o soluţie, cu un card al Poştei Române, pe care ei pot opta să-şi pună pensia", a declarat Tudosie, precizând că emiterea cardurilor s-ar face în condiţiile în care ar fi amplasate şi bancomate în mediul rural.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Liviu

Acum 3 ani

Hai sa mai bagam niste bani in firmele noastre pentru Asa numitele renovari! Coruptul care manipuleaza! M am saturat de astia la care le pare rau dar care continua traditiile partidului!
Raspunde

Cioricliul Albastru

Acum 3 ani

Trebuie digitalizat întreg sistemul nu sa scrii cu pixul pe pachete sau mandate in secolul 21, angajat personal suficient nu sa stai la coadă două ore până scrie doamna sau domnul diriginte cu pixul .... Și apoi să sifonați bani prin modernizarea centrelor sau a sediilor .
Raspunde

Sib

Acum 3 ani

Domnule Tudosie, se va suplimenta personalul? Se va modifica programul in acord cu cel al cetatenilor? Ca, pana una-alta, doamnele lucreaza pana pe la 17. Pai noi, truditorii de rand, cand sa ne rezolvam treburile, intr-o zi libera?
Raspunde

Ironim

Acum 3 ani

Calitatea personalului este sub felul cum arata fizic oficiile.Gretosi,,inceti,scarbiti.
Raspunde

Alex

Acum 3 ani

Mie imi vine sa vomit cand trebuie sa merg la posta, nu cred ca vreun om intreg la cap merge de buna voie. Si voi vreti sa implementati noi servicii??? Sa stam 3 ore la coada in loc de 2 ???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus