Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Bugetarea participativă: cinci din cele zece proiecte votate au fost depuse de USR. “Am reușit un lucru de neimaginat“

Bugetarea participativă: cinci din cele zece proiecte votate au fost depuse de USR. “Am reușit un lucru de neimaginat“

Președintele USR la nivel național, Dan Barna, apreciază că prima ediție a bugetării participative de la Sibiu reprezintă “un pas important“. Jumătate din cele zece proiecte care ar urma să fie finanțate în urma acestei prime ediții au fost depuse de membri ai USR Sibiu.

Președintele USR felicită deopotrivă cetățenii și Primăria Sibiu, care au contribuit la “pasul important spre un oraș administrat modern“ realizat prin implementarea bugetării participative. În cadrul acesteia, cetățenii Sibiului au putut propune proiecte – a căror valoare de implementare să nu depășească 150.000 de euro –, dintre care tot cetățenii Sibiului au ales, prin vot, cele zece proiecte pe care Primăria orașului să le implementeze începând cu anul viitor.

Cinci din cele zece proiecte alese (detalii despre acestea găsiți aici) au fost depuse de membri ai USR Sibiu, dar în calitate de cetățeni ai urbei. Potrivit celor de la USR, aceste proiecte au fost promovate “în grupurile de interes vizate“. “Rezultatul poate nu este cel la care se aștepta întreaga comunitate, însă orice astfel schimbare se face prin educare, implicare activă în comunitate și timp“, se arată într-un comunicat emis de partidul parlamentar redacției Turnul Sfatului. De altfel, cei de la USR amintesc faptul că, în decembrie anul trecut, au propus, prin Dan Barna, președintele partidului, implementarea bugetării participative și la Sibiu. Primăria le-a răspuns că deja lucrează la o astfel de inițiativă, care a fost implementată din vara acestui an. Doar că, în plus, cei de la USR au propus și organizarea unor întâlniri pe cartiere în cadrul cărora să fie promovată bugetarea participativă. Aceste întâlniri nu au mai avut loc, iar la finalul primei ediții, numărul sibienilor care au votat pentru desemnarea celor zece proiecte câștigătoare a fost sub 1.000.

„USR a deschis porți și a arătat calea spre Bugetarea Participativă. E primul an, primul exercițiu și avem un nou concept câștigat la nivelul comunității. Acestea sunt primele rezultate. Învățăm cu toții din ele. La anul vor fi mai multe proiecte și mai mulți respondenți. Așa se dă startul tradiție în implicarea comunității. Am reușit să facem un lucru care în urmă cu doar doi, trei ani părea de neimaginat. Continuăm alături de cetățeni în Sibiu drumul spre un oraș modern și USR este în prima linie”, a declarat președintele USR, Dan Barna (foto), deputat de Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Realist

Acum 5 ani

Asta pt. că vi le votați intre voi comuniștilor! Erau și alte proiecte bune depuse de alți oameni din afara lumii politice...dar le-ați scos tot voi, că va votați intre voi. Halal democrație.
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

ai si dovezi in sustinerea afirmatiilor tale sau vorbesti doar ca un frustrat? daca ai dovezi exista judecatorie, daca sunt doar vorbe atunci proiectul pe care tu l-ai sustinut si ai fi dorit sa fie implementat nu a fost suficient de bun sau comunitatea nu l-a considerat important in acest pas. persevereaza, poti mai mult de atat iar daca esti un postac al cuiva. taci si inghite ;)
Raspunde

Strategie?!

Acum 5 ani

naspa..nimic mai mult de spus
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus