Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Copilăria marilor muzicieni, la Classic Junior Festival (CP)

Copilăria marilor muzicieni, la Classic Junior Festival (CP)

Vineri, 23 noiembrie, copiii din Sibiu se pot bucura de 3 spectacole de teatru muzical interactiv, care vor prezenta „Copilăria marilor muzicieni”. Evenimentele fac parte din cadrul Classic Junior Festival și sunt organizate de Asociația Culturală Play.

În cadrul celor 3 reprezentații de la Sala Thalia din Sibiu, copiii vor asculta poveşti muzicale în care sunt implicaţi actori, instrumentişti şi păpuşari, parcurgând pe note muzicale copilăriile marilor compozitori: Vivaldi, Bach, Mozart, Beethoven sau Chopin.

Spectacolele din seria „Copilăria marilor muzicieni” sunt produse de către Teatrul Odeon în parteneriat cu Filarmonica George Enescu și constituie unul dintre cele mai apreciate programe naționale de educație culturală. Cele 12 spectacole din aceasta serie se joaca de 6 ani într-o stagiune anuală de 12 concerte la Teatrul Odeon.

Pe scurt, cele două personaje centrale ale poveștii (doi şoricei - Sică şi Rică) au trăit, pe rând, în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart, în clavecinul lui Ludwig van Beethoven și în pianul lui Frédérik Chopin. Bătrânul Sol povesteşte ce lucruri minunate a aflat de la stră-stră-strănepoţii lui despre copilăriile acestor mari compozitori, despre bucuriile şi tristeţile lor, despre munca obositoare de zi cu zi în faţa instrumentului, începând chiar de la vârste foarte mici, despre călătoriile lungi şi obositoare ale celor consideraţi copii minune pe care întreaga Europă dorea să îi vadă şi să îi asculte şi mai ales despre felul în care toţi au învăţat să scrie muzică şi să se bucure de ea.

Expoziţie de instrumente muzicale

În aceeași zi în care se vor desfășura spectacolele despre marii muzicieni, copiii se pot bucura și de expoziția de instrumente muzicale, organizată la Sala Thalia.

ClassicJunior2

În cadrul expoziţiei de vineri, 23 noiembrie, vor avea loc o serie de evenimente conexe, precum: workshop-uri, ateliere, demonstraţii, dar va exista și un spaţiu pentru testarea instrumentelor de către copii.

Acest demers are ca scop conştientizarea, educarea şi promovarea în rândul publicului larg a instrumentelor muzicale, conturând ideea că acestea sunt bunuri de consum (mainstream), ce au o înaltă valoare artistică și culturală.

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Mira

Acum 3 ani

Nu se pot da și niște informații concrete??ora de desfășurare, mod de achiziționare bilete, eventual, etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus