Marţi,
07.02.2023
Partial Noros
Acum
-13°C

Păcăleala anului pentru un șofer sibian: L-au prins cu minciuna după ce s-a urcat pe sensul giratoriu

Păcăleala anului pentru un șofer sibian: L-au prins cu minciuna după ce s-a urcat pe sensul giratoriu

Un șofer s-a urcat duminica trecută cu mașina pe un sens giratoriu de pe strada Ștefan cel Mare. Crezând că nu l-a surprins nimeni, a plecat de la locul incidentului, iar câteva zile mai târziu s-a prezentat la sediul Poliției Rutiere cu o altă poveste, conform căreia de vină pentru stricăciunile mașinii ar fi fost o gură de canal de pe Bulevardul Mihai Viteazul. Ce nu știa era că polițiștii aveau deja imaginile cu întâmplarea adevărată.

Un șofer de 56 de ani din Șeica Mare a crezut că poate să scape basma curată după ce și-a stricat mașina urcându-se pe sensul giratoriu de la intersecția Ștefan cel Mare cu Henri Coandă, pe 11 noiembrie. A plecat de la fața locului, iar două zile mai târziu s-a prezentat la Biroul Rutier Sibiu, povestindu-le polițiștilor că și-ar fi stricat de fapt mașina din cauza unei guri de canal de pe Bulevardul Mihai Viteazul.

Reprezentanții Biroului Rutier l-au lăsat pe bărbat să își ducă povestea la final. Ba chiar l-au încurajat să completeze declarația de tamponare, pentru a i se elibera avizul de reparații, lucru pe care l-a și făcut.

Surprize, surprize...

Imediat după ce a semnat declarația pe propria răspundere, polițiștii i-au mărturisit bărbatului că știau de fapt ce se întâmplase cu mașina. În seara incidentului, la Biroul Rutier s-ar fi prezentat un alt șofer care văzuse întreaga pățanie. Ba mai mult, filmase totul cu ajutorul camerei de bord, imagini pe care le-a pus la dispoziția polițiștilor.

Forțele de ordine s-au deplasat în acel moment la sensul giratoriu cu pricina, au luat probe, iar cazul a rămas nerezolvat, întrucât nu au găsit, evident, nicio mașină. Atunci când bărbatul de 56 de ani s-a prezentat însă cu mașina la sediu cu povestea inventată, polițiștilor li s-au legat datele problemei. Recunoscuseră automobilul din filmare.

Fiind pus față în față cu imaginile, bărbatul a recunoscut până la urmă că el s-a urcat pe sensul giratoriu.

A rămas fără permis, cu banii luați și cu dosar penal  

Întrucât șoferul nici măcar nu s-a prezentat, conform legii, în 24 de ore de la producerea incidentului, polițiștii i-au reținut permisul de conducere. Mai mult, a primit amendă pentru neasigurare la schimbarea direcției de deplasare și un dosar penal pentru minciuna de la sediu.

„La data de 16 noiembrie, polițiștii Biroului Rutier Sibiu s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, cercetat penal pentru această faptă fiind un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Șeica Mare. Polițiștii au constatat că, la data de 13 noiembrie, cu ocazia completării olografe a declarației de tamponare, persoana în cauză ar fi declarat necorespunzător adevărul organelor de poliție rutieră, în vederea producerii unei consecințe juridice pentru sine, declarația făcută servind la inducerea în eroare a organelor de poliție rutieră cu privire la condițiile producerii unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale din data de 11.11.2018, în care a fost implicat autoturismul condus de către bărbat”, arată Elena Welter, purtător de cuvând al IPJ Sibiu.
Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și sancționată de art. 326 din Codul Penal.

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus