Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
2°C

Carne de oaie distrusă la Tălmaciu: amenzi pentru încălcări a normelor sanitare

Carne de oaie distrusă la Tălmaciu: amenzi pentru încălcări a normelor sanitare

La patru agenți economici din Tălmaciu care vând carne de oaie, verificați de inspectorii sanitari, au fost depistate trei încălcări ale normelor sanitare. Aceștia au fost amendați cu peste 10.000 de lei.

Reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din Sibiu și ai Inspectoratului Poliției Județene au efectuat un control comun în localitatea Talmaciu, pe data de 16 noiembrie, la cei care comercializează carne de ovină.

Astfel, au fost verificați patru agenți economici, fiind depistate trei abateri de la normele sanitare veterinare. Autoritățile nu precizează despre ce fel de abateri este vorba, dar spun că aceștia au fost sanctionați cu amenzi în valoare de 12.400 lei. De asemenea, carnea de oaie a fost confiscată în vederea distrugerii. În totla, este vorba despre o cantitate de 18 kg carne.

Cei de la DSVSA au precizzat că astfel de acțiuni vor continua și în alte localități din județul Sibiu.

Amintim că la sfârșitul lunii octombrie în județul Sibiu au fost confirmate cinci focare de scrapie la proprietarii de exploatații de ovine din localitățiile Șalcău, Presaca, Bogatul Roman și Loamneș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus