Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Iohannis, către Laufer: A picat testul maturităţii, este portavocea propagandei toxice pesediste

Iohannis, către Laufer: A picat testul maturităţii, este portavocea propagandei toxice pesediste

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat la declaraţiile lui Ilan Laufer, care l-a acuzat pe șeful statului  de antisemitism. Iohannis spune că Laufer, pe care nu l-a acceptat ca membr u al Guvernului, susţinând „a picat testul maturităţii”, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste şi că referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, condamnă ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic. Referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile şi denotă grave carenţe de educaţie, cultură, diplomaţie şi istorie. Relativizarea antisemitismului reprezintă o acţiune periculoasă care poate genera manifestări antisemite şi discriminatorii şi poate incita la ură. Însuşindu-şi cu bună ştiinţă un text cu acuzaţii ridicole lipsite de orice fundament real, Ilan Laufer a picat testul maturităţii, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste. Personajele care proferează asemenea acuzaţii scandaloase se descalifică automat şi nu pot ocupa sub nicio formă înalte demnităţi în statul român”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, preşedintele României consideră că aceste declaraţii reprezintă ”un nou exemplu din retorica nocivă îndelungată a Partidului Social Democrat, care alimentează în mod constant discursul urii şi tendinţele xenofobe”.

”Este inadmisibil ca memoria Holocaustului să fie întinată cu astfel de atacuri, care servesc unor interese meschine şi sunt de natură a afecta pacea socială. Preşedintele Klaus Iohannis subliniază că recuperarea memoriei Holocaustului, precum şi combaterea antisemitismului au constituit pentru România obiective prioritare în ultimele două decenii, iar astfel de declaraţii cu caracter extremist pot periclita rezultatele foarte bune obţinute de ţara noastră în toţi aceşti ani. România este activ implicată în demersurile internaţionale de combatere a antisemitismului, fapt recunoscut şi apreciat ca atare”, se mai arată în comunicat.

Preşedinţia mai precizează că pentru o mai bună cunoaştere a culturii comunităţii evreieşti şi pentru prezervarea adevărului istoric, preşedintele României a pledat, încă de la începutul mandatului său, pentru înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului.

”În iunie 2017, preşedintelui Klaus Iohannis i-a fost decernată distincţia „Light Unto the Nations”, cel mai prestigios premiu acordat de către Comitetul Evreiesc American. Preşedintelui Klaus Iohannis i-a fost recunoscut astfel rolul decisiv în consolidarea democraţiei şi statului de drept, precum şi eforturile sale susţinute în promovarea toleranţei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei, precum şi pentru întărirea relaţiilor ţării noastre cu SUA şi Israel”, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Ilan Laufer, refuzat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat, marţi, la sediul PSD, că şeful statului a contribuit la „sabotarea” şedinţei comune ale guvernelor român şi israelian şi că doreşte „legături doar cu Berlinul”.

„Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a refuzat şi a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind pe această cale să saboteze relaţia dintre România şi Israel. Totodată, vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea şedinţei de Guvern comune care trebuia să aibă loc între Romania şi Israel”, a declarat marţi seară, Ilan Laufer, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Acesta a adăugat că Iohannis doreşte blocarea relaţiilor României cu SUA şi Israel.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zoldi Tibor

Acum 5 ani

Un om mai nesimtit,ca sa nu zic altcum,un om mai plin de ura,un presedinte mai facut de servicii si unpresedite ocrotit de servicii nu am mai vazu si cred ca nici nu vom vedea i Romania.Un om cu atatea dosare penale si toate "albite" nu am mai auzit!! Dar in rest el ii face pe toti penali!! Apropo ii recomand sa vizionaze filmul "Marturia lui Schindler", daca poate?
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

grija mare la declaratii situatie e naspa pintru amindoi
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibian100%

Acum 5 ani

Ilan Laufer are toate motivele să considere că Johannis este antisemit.Faptul că președintele vorbește cu dispreț la adresa evreilor și se opune unor actiuni de prietenie cu Israelul denota asta.Dl. Laufer este chiar un tânar extrem de competent si cu legaturi externe puternice care ar fi condus ministerul excelent.De fapt Johannis este in primul rând antiromân.
Raspunde

lol

Acum 5 ani

Deci fatfrumos a fost respins ca este evreu, ergo a fost numit ptr. ca este evreu si atunci ne punem intrebarea, avand in vedere si faptul ca Ioha vrea sa raceasca relatiile cu statul evreu asa cum acuza preafrumosul, ce interes are pesedeul sa numeasca un evreu la ministerul dezvoltarii, la pusculita banului public????
Raspunde

@sibian100%

Acum 5 ani

Competent la ce este acest Laufer?La ce ar fi condus ministerul?La alergari?Sa nu uitam ca acest Ilan Laufer este un absolvent al facultatii de sport si nimic nu-l recomanda sa conduca un minister!Mai ales ca a mai fost ministru(atunci Iohannis nu era antisemit?) si a fost indepartat de PSD-istii sai pe motiv de incompetenta si lipsa de valoare!Iar Olguta nu este de religie mozaica dar a fost respinsa pentru crasa ei incompetenta!Sa nu uitam ca nici ea nu are absolut nici o legatura cu profesionalismul iar prin legea salarizarii si cea a pensiilor a facut praf si pulbere pe toti nebugetarii si pe toti pensionarii Romaniei!
Raspunde

Pierre Richard

Acum 5 ani

Se vede pe calfer ala ce il duce capu. A dat niste declaratii dupa ce a luat bobarnacul ca un copil tembel.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus