Luni,
21.06.2021
Ploi Moderate
Acum
17°C

Studenții farmaciști din țară s-au reunit la Sibiu

Studenții farmaciști din țară s-au reunit la Sibiu

Peste 150 de studenți farmaciști din toată țara s-au reunit la Sibiu în perioada 22-25 noiembrie în cadrul evenimentului național FASFR Academy, organizat de OSF Sibiu împreună cu Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România. De-a lungul acestor zile, studenții au participat la workshop-uri și discuții coordonate de profesioniști din domeniul sănătății, precum și din domenii  ce țin de dezvoltarea personală.  

În cadrul FASFR Academy a avut loc si campania Fight the Flu care s-a desfășurat pe 24 noiembrie între orele 14:00-17:00 la intrarea în Parcul Astra. La realizarea acestei campanii OSF Sibiu a avut sprijin din partea Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

„Campania a avut ca scop informarea publicului larg despre diferențele dintre răceală și gripă, despre importanța vaccinării antigripale și de ce e important să nu apelăm la automedicație atunci când ne îmbolnăvim. La acest proiect au participat 20 de voluntari din toate centrele universitare de farmacie din țară, care au informat peste 200 de persoane despre: răceală și gripă, cum gestionezi responsabil situațiile de răceala și gripă și cum ne poate afecta viața dacă alegem să ne tratăm singuri, fără recomandarea medicului sau farmacistului. De asemenea, în cadrul campaniei a existat și o tombola cu premii”, spune Luiza Geogiana Musat, vicepreședinte Relații Interne OSF Sibiu și Coordonator Campanie Fight the Flu din cadrul departamentului de Sănătate Publică.

studenti farmacisti OSD 1

Organizația Studenților Farmaciști Sibiu are ca scop promovarea îmbunătățirii sănatății publice si sprijinirea dezvoltării personale și profesionale a studenților farmaciști, prin diverse proiecte la nivel național și internațional. Misiunea OSF Sibiu reunește doua perspective – studentul farmacist și pacientul - astfel încat, pe de-o parte, aceasta urmărește formarea de profesioniști în domeniul farmaceutic prin însușirea spiritului civic, a responsabilității și implicării, iar pe de altă parte, se încearcă informarea populației cu privire la adoptarea unui stil de viață sănătos prin diverse strategii cu obiective bine definite.

studenti farmacisti OSD (2)

Foto: Marius Boeriu 

Comentarii

1 comentarii

Karlina

Acum 2 ani

am avut succes pe toate fronturile - ca in occident ! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus