Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Vine 5G! ”Anul viitor se va organiza licitația pentru acordarea drepturilor de utilizare în cadrul benzilor de frecvențe”

Vine 5G! ”Anul viitor se va organiza licitația pentru acordarea drepturilor de utilizare în cadrul benzilor de frecvențe”

Președintele Comisiei pentru Comunicații și Tehnologia Informației din Senat, senatorul PNL Mircea Vasile Cazan, anunță că anul viitor se va organiza licitația pentru acordarea drepturilor de utilizare în cadrul benzilor de frecvențe optime pentru primele dezvoltări comerciale. Se dorește totdată acoperirea, până în 2025, cu noua tehnologie, a tuturor centrelor urbane funcționale, a autostrăzilor și căilor ferate modernizate, a porturilor și aeroporturilor internaționale dar și a parcurilor industriale din toată țara. ”Comunicațiile electronice sunt un domeniu în care țara noastră excelează deja, din multe puncte de vedere, iar o implementare rapidă a rețelelor 5G ne va ajuta să ne menținem acest avantaj.

NIS_2998

Tehnologia trebuie să lucreze întotdeauna în beneficiul oamenilor. Ne dorim ca saltul tehnologic pe care îl promite 5G să se materializeze, și în România, printr-o îmbunătățire a calității vieții pentru toți cetățenii și printr-o eficientizare a activității administrației publice”, a declarat senatorul PNL Mircea Cazan.

Liberalul a participat săptămâna trecută la Conferința Internațională a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), în cadrul căreia a fost lansată în consultare publică Strategia Națională pentru Implementarea 5G în România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cioricliul Albastru

Acum 5 ani

Prima data sa le facă funcționale pe cele care sunt existente , și acoperire națională peste tot că pe tel îți arată 4G+ și viteza la internet e de 2,5 G ......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus