Vineri,
09.12.2022
Cer Senin
Acum
9°C

Mesaj de Centenar al părintelui Necula: ”Ni-s mai dragi ciolanele comuniștilor decât moaștele sfinților”

Mesaj de Centenar al părintelui Necula: ”Ni-s mai dragi ciolanele comuniștilor decât moaștele sfinților”

Părintele Constantin Necula a vorbit despre ură și dezbinare în mesajul său cu ocazia Zilei Naționale a României. Necula a scris un mesaj la invitația site-ul hotnews.ro în care nu a uitat de valul de antipatie apărut împotriva Bisericii Ortodoxe. ”Nouă ne e greu și să trăim normal, dar și mai greu să luptăm pentru tine. Ne e greu să facem pace între noi, dar să facem război pentru tine ne va fi imposibil. Ne-am activat urile într-atât încât batjocorim orice, fără nici o jenă, fără nici o roșire de obraz. Dacă mai avem vreunul...Protejăm monumentele celor care te-au înjosit și-i plătim bine pe căpcăunii ce ne-au trimis la moarte concetățenii, ascundem memorialele de la Pitești ori Jilava- acolo unde ți-au rănit libertatea comuniștii- dar ovaționăm fiecare scuipat ce ți-e aruncat pe față. Ni-s mai dragi ciolanele comuniștilor decât moaștele sfinților. Un lucru a rămas la fel. Parte din popor e gata să moară pentru frumusețea și dragul de tine. Altă parte își umplu buzunarele din jertfelnicia lor”, a scris Necula.

Preotul a mai scris că singurul aliat al României care nu a trădat-o niciodată este Iisus Hristos. ”Știu că mulți îți trimit scrisori zilele acestea. Devenim grafomani cu prilejul Zilei Tale. Eu socotesc ziua ta fiecare zi. Fiecare Liturghie te poartă în ea, așa cum îl poartă pe Hristos, Singurul aliat care nu te-a trădat niciodată. Și te pomenesc cu fiecare nume ce-l pomenesc. Acolo, pe Discul cu miride aurii, din pâinea ta, suntem toți. Buni și răi, atenți și neatenți, hoți și sfinți. Vii și morți. Toți. Candidații la Înviere din circumscripția România. Te iubim, dar nu știm să o arătăm. Suntem fie liberali, fie excesivi în sentimentul național. Suntem bolnavi încă de libertate. De libertatea noastră. Căci libertatea ta e câștigată de cei dinaintea noastră, rănile de lumină ale Istoriei noastre. Ale Istoriei Tale. Iartă-ne că nu te mai vedem în toată frumusețea ta. Ajută-ne să te iubim”, a mai scris Necula.

Întregul mesaj poate fi văzut aici:

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

Isus hristos

Acum 4 ani

Ce tare e popa asta. Doua articole pe acelasi subiect pe ora. Poupincourism in floare
Raspunde

fariseu?

Acum 4 ani

Iar incepe cu moastele sfintilor? ...dar cu cei de langa noi care respira in neputinta si saracie, poate neortodocsi, empatizam si noi? Se observa ca ciolanele( actuale ale) comunistilor sunt cele cantate si laudate de preoti, mai ales inainte de alegeri?
Raspunde

TheFutureisNow

Acum 4 ani

ahahahaha asta parca acu 10 articole se "retragea" din lumea mass mediei. Sa va iau moastele pe sus! Cat timp exista pamfletii astia in fuste, si grasii aia in parlament nu o sa avem liniste. Eu zic sa faca si un gofundme pt Catedrala prostimii, ca deh, de aia avem noi nevoie. La ce sa ai nevoie de un spital de ultima generatie? Catedrale poleite cu aur si la lins de morti! acolo`s banii! Cat de ipocriti sunt frate, sa auzi pe unu in fusta ca stie el secretele universului :))) E amuzant cum vor sa tina pasul cu viitorul, cu internetul, cu stiinta :)) pe cand nici ei nu cred in ce povestesc. Eu inteleg ca se prind ca oamenii nu mai prea pun botul la vrajeala lor ieftina cu: plateste acum, si ai de primit pe partea cealalta!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

...

Acum 4 ani

am impresia ca nu stii nici ce e aia fusta, daramite altele.
Raspunde

Ipocritul Necula

Acum 4 ani

Un fariseu notoriu popa Necula. Asta inca nu si-a dat seama ca biserica, in toate tarile civilizate, e in cadere libera? Asta nu vede ca se inchid biserici in Danemarca, Anglia, Olanda, Germania... e ultima zvacnire a provitorilor religisi care pierd "ciolanul" aclamat de iei...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ipocritul Necula

Acum 4 ani

@Profitorilor care pierd ciolanul aclamat de ei (scuze, graba)
Raspunde

Mihai

Acum 4 ani

Agentul de PR al fariseilor. Noi nespălații pe creier ne ingretosam de spalatorul de rufe murdare și de imagine al popilor. Parcă te-ai retras din viața publică sau nu te lasă obligațiile lumești? Te pun poleitii în aur să cânți cum îți dictează ei? Dacă erai într-adevăr creștin te retrăgeai cum ai spus. Însă cuvântul tău nu este adevărul ci portavocea și propaganda miseilor. De ce ești primul care arunci cu piatra? Cine ești tu cel ce ne ții nouă predici și ne faci morală?
Raspunde

ggg

Acum 4 ani

ce fericit ar fi fost ceausescu cu asa comentarii!
Raspunde

ggg

Acum 4 ani

ca sa fie clar: comentarii = opinii parinte, grea menire sa dai margaritare la porci si la caini
Raspunde

Zorro

Acum 4 ani

Gata Necula, daca te-a luat gura pe dinainte la referendum, se pare ca te-ai cam dus. Pacat .... ai expirat cam repede. Cat despre moaste si ciolan, aleg “ lemnul “Tie iti doresc succes la moaste!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

George

Acum 4 ani

Părintele Necula nu scrie ptr voi, epigonilor. Nu va place, nu mâncați. Pur si simplu nu citiți. Nu are nimeni nevoie de vaicarelile voastre! Sa ne traiesti părinte!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

calator

Acum 4 ani

Nu cititi doar titlul. Cititi articolul in intrgime. Nu e vorba de moastele la care se calca in picioare cei carora le e drag ciolanul afumat. Articolul este profund , trist si deznadajduit. Si nu disculpa pe nimeni, nici clerul ortodox. Sa speram totusi intr-un miracol, acum, inainte de Craciun. La multi ani!
Raspunde

x

Acum 4 ani

Omul asta a spus ca o lasa mai moale...acum ce sa inteleg?
Raspunde

Dumitru Oprisiu

Acum 4 ani

Vezi părinte daca te cateri prea sus pe un piedestal nemeritat. O sa cazi mult mai jos. Păcat. Pusesem mari speranțe în tine. Ai dezamăgit.
Raspunde

marius b

Acum 4 ani

Doamne, ce oameni! Citind, îmi dau seama câtă răbdare are Dumnezeu cu acești oameni! N-aș vrea să fiu în locul lor, la momentul de bilanț! Câtă răutate, câtă ură... Ce să construiești cu acești oameni??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus