Miercuri,
27.01.2021
Cer Senin
Acum
-1°C

Peste 5000 de turiști au schiat, în weekend, la Păltiniș

Peste 5000 de turiști au schiat, în weekend, la Păltiniș

Peste 5000 de turiști din toată țara și-au petrecut minivacanța de 1 decembrie la Păltiniș. Spre marea bucurie a amatorilor de schi, pe 1 decembrie, s-a deschis oficial noul sezon de schi. Pârtia de le Arena Platoș Păltiniș a fost plină ochi pe parcursul celor două zile.

Mii de români au ales să sărbătorească Ziua Națională a României pe schiuri. Vremea le-a permis să-și pună sângele în mișcare încă de la primele ore ale dimineții. Dacă sâmbătă a fost mai frig, duminică temperaturile au fost mai ridicate.

Fie că au venit din București, Vâlcea sau chiar Iași, toți turiștii s-au arătat încântați de zăpada de la Păltiniș. „Suntem din Iași și am fost până la Timișoara să rezolvăm niște probleme. Am auzit că se schiază la Păltiniș și ne-am oprit aici. Zăpada e numai bună de schiat și ne ajută și vremea”, spune o tânără schioare, venită împreună cu prietenul ei.

„Noi am venit de vineri din București. Ne place foarte mult. Am început luna decembrie pe schiuri. Dar, din păcate, weekendul se termină, iar de luni ne întoarcem la muncă”, spune un tânăr.

paltinis partie arena platos 1

Pe parcursul celor două zile, de când s-a deschis pârtia, peste 5000 de turiști au zis „prezent”.

„Am avut marea deschidere pe 1 decembrie cu un concurs, urmat, seara, de un party. Pe parcursul acestor zile, ne-au trecut pragul undeva la peste 5000 de turiști din toate regiunile țării”, spune Ana Tincu, manager general Arena Platoș Păltiniș.

Pentru obținerea stratului de zăpadă gros de 50 de cm, reprezentanții pârtiei spun că au muncit din greu. Mai ales că vremea nu i-a prea ajutat, fiind prea cald pentru a putea porni tunurile. În perioada următoare, pârtia de la Arena Platoș va fi deschisă doar în weekend-uri. Abia după 22 decembrie, pârtia va fi deschisă și în timpul săptămânii. În ceea ce privește prețurile, un abonament de zi, pentru adulți costă 60 de lei. Copiii și studenții beneficiază de o reducere între 15 și 20 de lei.

Foto principală: Facebook Arena Platoș Păltiniș 

Comentarii

1 comentarii

Klaus

Acum 2 ani

Pretty sure this is impossible. Arena Paltinis with 5000 people skiing would stop working! Maybe bad translation for me or maybe just bad journalism.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus