Miercuri,
25.11.2020
Cer Senin
Acum
0°C

S-au scumpit amenzile pentru parcare

03 Decembrie 2018 15:02

S-au scumpit amenzile pentru parcare

La o lună de la creșterea tarifelor de parcare în Sibiu, autoritățile locale au aprobat și creșterea amenzilor pentru cei care încalcă noile reguli.

Ultima dată când Consiliul local Sibiu a crescut cuantumul amenzilor pentru încălcarea regulilor de parcare a avut loc în urmă cu patru ani, când s-a stabilit că aceste amenzi sunt cuprinse între 100 și 200 de lei. Acum, autoritățile locale au decis să crească valoarea acestor amenzi, atât pentru cei care nu își achiziționează tichet sau abonament de parcare, dar utilizează parcările publice, cât și pentru cei care încalcă regulile impuse pentru parcările din Piața Mică și Cazarma 90.

Astfel, pentru persoanele fizice, de la 1 decembrie 2018, amenzile au crescut la un nivel cuprins între 200 și 300 de lei, în timp ce pentru persoanele juridice, contravențiile sunt sancționate cu sume cuprinse între 300 și 500 de lei.

De la începutul lunii noiembrie a acestui an, administrația locală a implementat un nou sistem de taxare a parcărilor în oraș, prin stabilirea unor zone de tarifare diferite. Zona A de tarifare este cea aferentă centrului istoric al orașului și inelului central (delimitat de bulevardul Coposu, Piața Unirii și străzile Bastionului, Ioan Lupaș, Tribunei, Alexandru Odobescu, Moș Ion Roată, dar și, parțial, Morilor și Malului). Zona B de tarifare face referire la parcările cu plată cu timp limitat (Piața Cibin, str. Dârstelor, parțial Malului, Morilor și Măsarilor). Zona C de tarifare include restul parcărilor cu plată din oraș, cu excepția celor incluse în zonele A, B și D, în condițiile în care aceasta din urmă include parcările cu plată de la periferie (Calea Șurii Mari, Oborul de vite și Drumul Ocnei).

Cea mai scumpă parcare este cea din zona A, cea a centrului istoric: doi lei pe oră costă parcarea aici (sau zece lei pe zi). Același tarif de doi lei pe oră este aplicat și pentru parcarea în zona B (cea cu limită de timp de două ore). În zonele C și D parcările au același tarif, de un leu pe oră sau zece lei pe zi.

Aceste tarife sunt percepute de la cei care plătesc taxa de parcare la automate sau prin aplicațiile mobile. Cei care optează pentru plata prin SMS vor trebui să achite și taxa pe valoare adăugată.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Klaus

Acum 1 an

Good work Sibiu town hall! Keep this up. Maybe increase the frequency of the buses into the city and make sure all areas are served well so people have an alternative to driving in.
Raspunde

wick

Acum 1 an

good work? what work?:)))))
Raspunde

Julian

Acum 1 an

deci pentru persoanele fizice ce amenzi se dau? :)))
Raspunde

alt sibian

Acum 1 an

Pacat ca nu are cine sa le aplice prin oras. Masini parcate aiurea peste tot, chiar si in fata primariei vechi unde au sediu cei de la politia locala.
Raspunde

vasile

Acum 1 an

150 lei in15 zile
Raspunde

Luca

Acum 1 an

Da, dar sa se verifice si permisele de parcare gratuită (ilegale ) " in interes de serviciu" ! Am vazut una cu nr 23000 ... Daca parchează in interes de serviciu , sa plătească si apoi sa deconteze .
Raspunde

HOP

Acum 1 an

pina tot comentam aiurea ar trebui sa faca primaria asta ceva ..au 1000 de angajati sa-i puna la treaba,faceti parcari supra etajate (cazarma 90),sub terane,faceti nu mai dormiti bine merci,orasu-i mort nu se poate circula ,parca ...hallo dna.primarrrrr,!!!!!!!!!!!!!!!! aratati ca puteti face ceva !
Raspunde

McD

Acum 1 an

hallo Bürgermeisterin????...zu spät...kannst vergessen...adica, las-o ma ca mere asa...
Raspunde

Gornel Mutu

Acum 1 an

Ar trebui sa faca si niste parcari suspendate si sa adune si masinile parcate cu avariile pornite...c a se poarta la romani ca toate toapele si cocalarii sa parcheze la sto, cu avariile, unde au chef, sa treaca militia locala si sa nu le faca nimic.
Raspunde

ac

Acum 1 an

<> deci e mai scump
Raspunde

ac

Acum 1 an

Cei care optează pentru plata prin SMS vor trebui să achite și taxa pe valoare adăugată -- deci e mai scump
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus