Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
8°C

Mii de medieșeni au participat la ceremoniile dedicate Centenarului (CP)

Mii de medieșeni au participat la ceremoniile dedicate Centenarului (CP)

Manifestările au debutat la Primăria Municipiului Mediaș, printr-o serie de lansări de carte, au continuat în Piața Corneliu Coposu cu un spectacol de muzică și dansuri populare românești, cu slujba religioasă și discursurile oficialităților invitate, pentru a se încheia pe str. M. Eminescu, unde a avut loc ceremonialul militar de defilare cu trupe și tehnică.

Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit românește prin manifestări culturale și ceremonialuri militare, religioase și civile, iar atmosfera a fost una de zile mari, încărcată de emoție.

1

Reprezentanți de seamă din cadrul Armatei și a instituțiilor publice au prezentat onoruri în fața miilor de participanți și a oficialităților invitate la eveniment: UM 01810 Mediaș, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, studenții Academiei Forțelor Terestre Sibiu, Inspectoratul Județean de Jandarmerie Sibiu, Poliția Locală Mediaș și Cavaleriști ai Regimentului 4 Roșiori. Pe parcursul defilării, elicoptere Puma și avioane MIG Lancer de la Baza Aeriană Câmpia Turzii au survolat cerul orașului.

2

Pentru că viitorul le aparține, peste 300 de copii de la gradinițele din Municipiul Mediaș au asistat la ceremonii. Evenimentul a fost filmat în totalitate de Hora TV.

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naționale au fost întâmpinate de medieșeni cu multă bucurie, aceștia fiind prezenți în număr foarte mare la manifestările culturale. Mesajul central al evenimentului a fost acela al prietenie, al unității și al încrederii. Mulțumesc tuturor medieșenilor prezenți pentru bucuria pe care au manifestat-o de 1 Decembrie” a declarat Roman Gheorghe, primarul Municipiului Mediaș.

3

Manifestările au debutat la Primăria Municipiului Mediaș, printr-o serie de lansări de carte, au continuat în Piața Corneliu Coposu cu un spectacol de muzică și dansuri populare românești, și apoi, pe strada Mihai Eminescu, unde s-au ținut slujbe religioase și a avut loc ceremonialul militar de defilare. Tot în cadrul manifestărilor legate de celebrarea Centenarului Marii Uniri, s-a semnat Acordul de Înfrățire între Municipiul Mediaș și orașul Cricova din Republica Moldova, moment care evocă importanța unității dintre români, a promovării valorilor și tradițiilor comune în spiritul sărbătorii naționale.

Mai multe detalii puteți afla de pe pagina oficială de Facebook:  Mediaș – Anul Centenarului Marii Uniri.

5

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus