Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

A-C Leonte Band, printr-un proiect unic de jazz, încheie cu succes Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA (CP)

A-C Leonte Band, printr-un proiect unic de jazz, încheie cu succes Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA (CP)

Luni, 3 decembrie 2018, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA a avut loc concertul de închidere al Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA pe anul 2018, după două serii de concerte care au dovedit că muzica bună și colecțiile unei Biblioteci cu un istoric bogat pot crea o experiență culturală memorabilă pentru fiecare dintre cei prezenți la evenimente.

Concertul de închidere a fost susținut de A-C Leonte Band, una dintre cele mai apreciate formule de jazz ale scenei actuale. Concertul Reveries s-a dovedit a fi un real succes pentru publicul prezent în număr mare la eveniment, interpretarea celor cinci muzicieni stârnind numeroase aprecieri cu fiecare lucrare prezentată. Vocea Anei Cristina Leonte a impresionat prin profunzime, eleganță și finețe. Vibrația eterică a vocii acesteia a fost susținută impecabil de acordurile ample ale claviaturii lui Albert Tajti. Totodată, au fost remarcați și aplaudați Alex Arcuș care a impresionat prin forța interpretării la saxofon, Michael Acker prin personalitatea acordată basului și, deopotrivă, Tavi Scurtu pentru ineditele sale improvizații la baterie.

M85_4812

Prin proiectul Reveries, cei cinci muzicieni reușesc admirabil să îmbine creativ muzica de jazz și acordurile fusion, aducând o notă de autenticitate și dezinvoltură repertoriului de jazz din România. Au fost remarcate interpretările compozițiilor semnate de Ana Cristina Leonte precum Puține cuvinte, piesa Dorință, pe versuri de Mihai Eminescu, și Iarnă, iarnă de Johnny Răducanu, versuri de Nina Cassian.

M85_4223

Sebastian Gheorghiu, manager de proiecte UCIMR: „Reușita Stagiunii se datorează în primul rând publicului numeros care a primit cu multă căldură fiecare concert. Ne bucurăm că Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA și-a format, astfel, un public al său fidel, mulțumită căruia vom reveni la începutul anului cu o nouă serie de concerte. Totodată, mulțumim producătorilor de vinuri Jidvei, Senator Wine și Villa Vinea pentru interesul acordat acestui proiect, contribuind la conturarea unei experiențe plăcute de fiecare dată la evenimente.”

Expoziția care a încheiat acest sezon al Stagiunii a cuprins o serie de materiale imprimate și audiovizuale din colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, cu menirea de a pune în evidență eclectismul acesui gen de muzică iubit de fiecare generație. S-au remarcat în mod deosebit colecția de CD-uri „Ladies in Jazz”, DVD-ul „The Ladies Sing the Blues”, albume semnate de Mircea Tiberian și discuri de vinil care cuprind jam sessions ale unor mari muzicieni. Au fost expuse, de asemenea, volumele: „Dicționar de jazz” de Adrian Andrieș, „Notes on Music and Music Notes” de Mircea Tiberian sau „De la muzica de jazz la muzica simfonică”, lucrare de specialitate semnată de Aurel Popa.

M85_4185

Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), acțiune co-finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

M85_4330

Parteneri principali: Exces Music, programul „Oportunități la tine acasă” (inițiat de UCIMR), Consiliul Județean Sibiu, Casa de cultură a Municipiului Sibiu Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio România Cultural, Capital Cultural, Mesagerul de Sibiu, Tribuna, Turnul Sfatului, Profil Cultural. Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus