Luni,
03.08.2020
Cer Senin
Acum
28°C

Romsilva va vinde peste 65.000 de pomi de Crăciun

05 Decembrie 2018 18:05

Romsilva va vinde peste 65.000 de pomi de Crăciun

53.040 de brazi și 12.610 molizi va scoate la vânzare Romsilva pentru Crăciun, se arată într-un comunicat de presă transmis de societate. Dintre aceștia, 26.170 sunt puieți ornamentali pentru Crăciun proveniți din pepiniere proprii, iar 39.480 din culturi dedicate sub culoarele electrice, unde pot fi plantați doar pomi pentru Crăciun, sau din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor. ”Din pepinierele silvice, pomii de Crăciun pot fi cumpărați cu rădăcină protejată sau direct în ghiveci, pentru a putea fi replantați după sezonul Sărbătorilor de iarnă. Soluția replantării pomilor de Crăciun este recomandată de specialității Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, fiind promovată în rândul tinerilor prin programele de educație forestieră, pentru implicarea acestora în gestionarea durabilă a pădurilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Romsilva.

Prețurile de vânzare variază între 15 și 35 de lei, în funcție de specie și înălțime, pentru pomii de Crăciun recoltați în urma lucrărilor silvice, și între 20 și 360 de lei pentru pomii de Crăciun proveniți din pepinierele Romsilva, în funcție de dimensiuni și condițiile de livrare. ”Regia Națională a Pădurilor – Romsilva susține și promovează achiziționarea pomilor de Crăciun autohtoni și, pentru a reduce la minimum impactul asupra mediului înconjurător, încurajează cumpărarea pomilor cu rădăcină protejată sau plantați în ghivece”, se mai arată în comunicatul Romsilva.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

client

Acum 1 an

Imi cer iertare, dar va rog frumos domnule reporter, daca mai vorbiti cu cei de la Romsilva, puteti sa-i intrebati si sa ne spuneti si nouă UNDE EXACT in Sibiu, se vand acesti pomi ? Multumesc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus