Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
3°C

Iohannis: România nu are de facto prim-ministru | video

Iohannis: România nu are de facto prim-ministru | video

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, în debutul şedinţei de Guvern, că a sesizat Curtea Constituţională a României pentru a soluţiona "blocajul" pe care l-a creat preşedintele Klaus Iohannis prin neluarea deciziei de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, legat de sesizarea Guvernului la CCR privind posibilul conflict pe numirile de la Dezvoltare şi Transporturi, că CCR nu are cum să rezolve problema, ea fiind una politică. Iohannis a mai acuzat că ţara nu are premier, transmite Mediafax.

"Se aude că doamna prim-ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la Curtea Constituţională. Probabil Curtea va da un răspuns, însă daţi-mi voie să vă spun că nu va rezolva problema. CCR nu are cum să rezolve problema, fiindcă problema nu e una constituţională, este una politică.  O să vă spun care sunt cele două cauze ale acestei probleme politice. Prima este că România nu are de facto prim-ministru. A doua cauza e inabilitatea PSD de a face politică de orice fel", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că Viorica Dăncilă l-a sunat abia cu o zi în urmă.

"Doamna premier mi-a trimis în scris, fără să mă contacteze o solicitare de remaniere a guvernului, după care fără să aştepte răspunsul mi-a mai trimis o solicitare fără să caute o discuţie sau un dialog cu mine. În definitiv, doamna premier m-a sunat ieri. Ce credeţi că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza şi am ajuns la un răspuns. Şi i-am răspuns că nu. Sincer, mă aşteptam să mă caute, să mă sune şi să mă întrebe – domnule preşedinte de ce nu-mi daţi un răspuns? Care este problema? Noi nu suntem puşi aici să trimitem hârtii. Noi suntem puşi aici pentru a rezolva problemele României, ori asta se face prin dialog instituţional", a mai spus preşedintele.

"Singura situaţie incertă în acest moment este creată de domnul Iohannis prin blocajul numirilor în două domenii importante, la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării. Cred că jocul politic trebuie să înceteze îna ceastă perioadă. Ne dorim să avem o Preşedinţie (a Consiliului UE - n.r.) de succes, iar acest lucru se poate face doar oferind legitimitate tuturor miniştrilor din Cabinet. De aceea astăzi am sesizat CCR pentru a soluţiona acest blocat creat de domnul preşedinte. Nu mi-am dorit acest lucru, nu îmi doresc acest lucru, dar intereseul României este mai presus de o ambiţie, de interesul politic sau de o campanie electorală", a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

Comentarii

8 comentarii

lol

Acum 2 ani

Din replica pesedeului, intelegem ca presedintele a fost nepoliticos cu doamna....Aaa, nu pentru ca ar fi avut un spasm la deget asa ca ciordache in parlament ci pentru ca nu a avut un ton adecvat! Finutzi oameni pesedistii astia!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hai pa

Acum 2 ani

Tara asta nu are de facto nici presedinte, doar o marionata cu cap de lemn, trasa de sfori si ghidonata din afara tarii!
Raspunde

Jesus

Acum 2 ani

Tara asta are un presedinte care a vorbit de la egal la egal cu presedintele american. Spre deosebire de nea Ilici, care si-a facut poze in lift. Spre deosebire de infractor, care a platit sute de mii de euro sa-i duca o apa la masa. Oriunde se duce Iohanis se descurca nota zece. Vezi ultima vizita la Paris, de exemplu ... Doar un prost poate spune ca pesedistii sunt salvarea tarii....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

carcotasul de serviciu

Acum 2 ani

La Paris si-a dat cu stangul in dreptiul... Oricum, dl. johannis nu stie ce inseamna sa fii politicos cu o femeie, nu neaparat cu o ... doamna. La sasi nu exista asa ceva...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Doamna Dancila

Acum 2 ani

Va rog frumos domnule... sunt o doamna respexecrabila... dar chiar asa ?...borasc..asta e Romania.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

SOROS

Acum 2 ani

klaus werner johannis - cel mai iubit fiu al romanilor !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus