Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

O mare companie din Cisnădie se extinde. Investiții de 17 milioane

O mare companie din Cisnădie se extinde. Investiții de 17 milioane

Swoboda se numără printre cele cinci companii cu care Ministerul Finanțelor a semnat acorduri de finanțare pentru acordarea de ajutoare de stat.

Cele cinci companii sunt: Automobile Dacia, Swoboda Sibiu, Sogefi Suspensions Eastern Europe, Omnia Europe şi Martur Automotive Seating And Interiors.

”Proiectele de investiţii finanţate au o valoare totală de 1 miliard lei şi urmează să creeze 1.272 noi locuri de muncă. Ele vor contribui cu 418,1 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite”, arată autoritățile.
Swoboda va investi în extinderea capacităţii de producţie pentru senzori în industria auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 17 milioane de lei. Fabrica funcționează la Cisnădie încă din 2004 și a ajuns, în prezent, la peste 650 de angajați.

Aceasta este cea de-a doua companie din zona Sibiului care primește anul acesta ajutor de stat pentru extinderea capacității de producție, după Jaeggi Industriei, din Zona Industrială Vest.

"Cele 14 acorduri aprobate în acest an sunt o dovadă clară a sprijinului pe care Guvernul României îl acordă investiţiilor cu impact major în economie. Proiectele de mare anvergură vor genera peste 3.200 de locuri de muncă, iar valoarea contribuţiei la bugetul de stat va depăşi 933 de milioane de lei", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

ion

Acum 4 ani

Jaeggi Industries se scrie corect..... nu inteleg cum naiba au luat ajutoare de la statul roman atata timp cat au angajati din nepal...... de fapt stiu cum.... legatura administratorului dariu hirtie cu mafia psd-ista. Jaeggi industries angajeaza muncitori din nepal cu bani de la statul roman....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus