Duminică,
11.04.2021
Cer Senin
Acum
14°C

S-a decis: Ordonanţă de Urgenţă pe modificarea Codurilor penale

S-a decis: Ordonanţă de Urgenţă pe modificarea Codurilor penale

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat astăzi că s-a discutat, în şedinţa PSD, oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament. "A fost o astfel de discuţie s-a hotărât în unanimitate ca articolele declarate constituţionale să fie promulgate printr-o ordonanţă de urgenţă", a confirmat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax. Ordonanţa de urgenţă ar urma să pună în vigoare articolele declarate constituţionale din codurile penale.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat la rândul său că reprezentanţii Ministerului Justiţiei vor lua, din Codurile Penale, ceea ce este constituţional şi vor transpune într-o ordonanţă de urgenţă. "S-a hotărât, fără a intra în contradicţie cu nimeni, să vedem care sunt posibilităţile legale de accelerare a procedurii de legiferare cu privire la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, în părţile declarate constituţionale. S-a discutat, s-a hotărât ca Ministerul Justiţiei să analizeze, să examineze în ce măsură poate fi adoptată una sau două ordonanţe de urgenţă pentru transpunerea în legislaţia penală a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală a soluţiilor legislative care au fost declarate constituţionale. Din moment ce soluţiile au fost validate de către CCR ca fiind în acord cu exigenţele, ele pot intra în fondul activ al legislaţiei penale (...) Vom lua partea din lege constituţională şi vom vedea în ce măsură le transpunem într-o ordonanţă ce va fi adoptată de Guvern. Toate lucrurile au un termen şi dacă nu e fix, e rezonabil. În funcţie de analiză", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că articolele din Codurile Penale declarate neconstituţionale de către Curtea Constituţională pot fi modificate doar în Parlament, în niciun caz în Guvern.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Teleormanistania

Acum 2 ani

Alo...aaalo... vorbeste-le vorbeste-le... Dragi tovarasi...ieu vreau sa nu ma inchida agenturili straine. Ieuropa nu ie buna.... ieu suntemcapitanii vostrii ! Alesi de popor ! Cam asta e Teleormanistania.
Raspunde

lol

Acum 2 ani

A fost o miscare de geana a duoamnei, pe bune geneala! Zic asta deoarece m-a frapat cum anunta ea curajos OUG avand un singur rand de gene false!
Raspunde

Mara

Acum 2 ani

Sa fie semnalul pentru un nou Craciun insangerat? Doamne fereste si da-le minte. Daca nu du-i sa nu mai auzim de ei!
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

hai la vot ca altfel nu merge!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus