Marţi,
19.03.2024
Ninsori Usoare
Acum
1°C

12 ore în fața sediului PSD. #văvedem a citit Declarația de la Sibiu

12 ore în fața sediului PSD. #văvedem a citit Declarația de la Sibiu

Aproximativ 50 de sibieni s-au adunat în jurul orei 19:30 în fața sediului PSD. Astăzi, comunitatea #văvedem din Sibiu a împlinit un an de când protestează zilnic, iar la ceas de seară s-au adunat la agora. În cadrul acesteia au discutat despre modul în care se face politică în România, cât și despre viitor. Mai mult decât atât,  aceștia au scris o declarație prin care încearcă să aducă la cunoștință tuturor românilor câteva valori care nu ar trebui să lipsească dintr-o societate democratică.

Sibienii de la #văvedem protestează tăcut de un an de zile, în fiecare zi. Astăzi, aceștia au luat decizia de a rămâne de veghe în fața sediului PSD până la miezul nopții. La orele serii au organizat o agora, unde au pus pe tapet mai multe probleme actuale ale sistemului politic din România. Tot atunci, s-a dat citire Declarației de la Sibiu, care cuprinde cinci principii. Aceasta a fost redactată de toți sibienii ce fac parte din comunitatea #văvedem.

„Declarația se adresează, în principiu, oricărui cetățean român. Într-un mod mai pragmatic, aș zice oricărui om cu nerv etic și interesat de construcția europeană a României. Sunt acolo cinci principii care privesc educația în spiritul comunitar, integritatea în instituțiile publice, integritatea în instituții ale justiției, lucruri firești și care n-ar trebui să fie negociabile”, spune Radu Vancu, unul dintre membrii mișcării #văvedem din Sibiu.

Deși temperatura era mult sub zero grade, sibienii au arătat că problemele din România sunt grave și de actualitate.

„De un an, în fața sediului PSD, în zona liberă de Corupție, sibienii se adună zilnic, practic pentru un protest mut. Și asta pentru că noi am ajuns să trăim în România pur și simplu întrebându-ne în fiecare zi oare ce mai au de gând oamenii aceștia să facă. Ce ordonanță vor să mai dea. Practic este o luptă de anduranță, o luptă de nervi între noi și ei. Practic, ne testează. Dar nu știu ce ne testează, pentru că noi suntem aici. Iar noi o să menținem această atitudine”, spune Cristian Roman.

„Demnitatea revoltei. Aici începe Europa. În fiecare sibian care, vreme de 365 de zile, zi după zi, a protestat tăcut și demn pentru justiție în Zona Liberă de Coruipție. Aici și așa începe Europa”, este numai o parte din primul principiu al declarației. Aceasta este dedicată tuturor românilor și, prin intermediul ei, comunitatea #văvedem din Sibiu speră să le reamintească tuturor românilor valorile europene.

„Pe noi ne interesează cel mai mult ca oamenii care rezonează deja cu mișcarea noastră și mișcarea de protest în general, sperăm să rezoneze și cu principiile pe care le-am scris în această declarație și să fie un lucru pe care toată lumea îl ține în suflet. Nu ne așteptăm ca politicienii să o ia mâine și să o considere Biblia lor, dar sperăm ca aceasta să fie un document care să ne unească din nou pe toți astfel încât să putem construi aceste lucruri împreună”, spune Ciprian Ciocan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

22 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Coriolan Tefeleriu

Acum 5 ani

Unde putem citi si noi, romanii adevarati nesorosizati, porca... pardon, declaratia asta? Nu de alta, dar niste comedie pura nu strica niciodata, mai ales acum, in an trist al unirii romanului cu roman? Vedeti, am facut si eu o gluma! Lol
Raspunde

Red ciuma

Acum 5 ani

Tu ai grave tulburări psihice,in cazul in care ai sti sa citești, oricum nu ai înțelege, probabil ca ești unul din sutele de mii de asistați social atârnători ai PSD , dacă nu vezi ca oamenii aceia apăra democrația și lupta pentru noi toți ...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

nobody like everybody

Acum 5 ani

Banuiesc ca oamenii cu scaun la cap isi dau seama ca toata aceasta manus sturpare publica a acestor autoproclamati aparatori ai adevaratelor valori democratice e o mare si inutila pierdere de vreme... Băi cetatenilor, NU INTERESEAZA PE ABSOLUT NIMENI ca voi sunteti acolo, ca de un an de zile o tot frecati pe-acolo, ca ziceti ce ziceti, ca proclamati nu stiu ce axiome si ideologii de trotuar, ca predicati impotriva nu stiu cui sau pentru nu stiu cine..... Va pierdeti timpul aiurea. Bai confratilor, DEMOCRATIA A MURIT DEMULT ( daca ea o fi existat vreo data, am serioase dubii, dar asta e alta poveste...) Voi sunteti. ..ăăă....sa zicem " naivi " daca credeti in elucubratiile pe care le descantati in strada! " In fata sediului PSD" uau! Ce tare! Ce eroic ! Pai daca erati in fata sediului Bibliotecii Americane sau in fata Gradinitei 14 nu tot asa valorile democatice se cereau a Fi aparate si promovate? Bai oameni buni, ganditi cu capetele voastre nu cu ale altora ! Duceti-va acasa, stati cu familia, bucurati-va de sarbatori, de viata, de lucruri frumoase. ..dati-I in ma-sa pe psd-isti, pnl-isti, usr-isti si care mama lor or mai fi .....toti l a fel. Nu v-ati invatat lectia in atatia ani ? Bai, eu nu am mers la vot niciodata in viata mea ( pe vremea lui Ceausescu eram minor ) da' stiti de ce ? Nu pentru ca am vrut sa dau cuiva o lectie sau ca am vrut sa nu iasa nu stiu cine, pur si simplu nu am crezut nimic dar absolut nimic din nici o ideologie guițata de nimeni. Am vrut sa vad daca pot trai apolitic. Surpriza, POT ! Nu o duc nici mai minunat nici mai de rahat decat voi Singura diferenta ( semnificativa zic eu ) e ca in timp ce voi zgribuleati ca fraierii, pardon, ca oameni liberi ce ( credeti ca ) sunteti in fata sediului PSD !!!!! Ma amuza teribil aceasta " trade mark " a miscarii cetatenesti. .. singura diferenta, revin, e ca in acest timp eu mi-am vazut de-ale mele, de viata mea, de simplu om si am dormit cu sforaituri convins fiind ca nu se va schimba nimic niciodata..... Tare de tot asta cu " in fata sediului PSD " ...de ce e locul ala ales ca un sfant Graal al luptei pentru democratie, sa ma bata cucu daca-nteleg? !
Raspunde

Red ciuma

Acum 5 ani

Cam lung comentariul , prietene, suspect de mult efort depui pentru a descuraja oamenii sa protesteze și sa meargă la vot, voi postacii și sclavii PSD , știți ca prezenta redusă la vot avantajează clica PSD!!! Oricât re scremi tu sa ne convingi, nu putem accepta sa fim conduși de un grup de kokalari penali din Teleorman , iar un asemenea grup poate fi dat jos foarte ușor,in ciuda aurei de invincibilitate pe care voi postacii PSD încercați sa i-o creati puscariasului Dragnea!! Așa ca, cânta la alta masa, securistule, nu erai tu minor înainte de revoluție , cum n-a fost Veorica Madonna:))
Raspunde

lol

Acum 5 ani

Pai si daca nu te intereseaza nimik,esti apolitic, etc, de ce nu mergi in Coreea de Nord sa traiesti?
Raspunde

luminita

Acum 5 ani

stai acasa la soba si vezi de treaba ta, alti stau la frig si pentru tine ca nu sunt de acord cu c***e comuniste
Raspunde

Daniel

Acum 5 ani

Nobody, tu esti din start invins din moment ce nu esti dispus sa lupti pentru un ideal. Faptul ca esti dispus sa critici in asemenea maniera oamenii care se sacrifica pentru ceea ce cred ei, si eu, ca este benefic pentru societatea noastra vorbeste clar si raspicat despre caracterul si fiinta ta etica si morala. Oamenii ca tine traiesc pe umerii celor care lupta pentru binele comun. Oameni care stau in frig si ploaie pentru ca inteleg ca cinismul si dezangajarea din procesul politic sunt premergatorii unui stat corupt si totalitar. Daca noi, cetatenii, nu luam pozitie si nu luptam pentru ceea ce consideram a fi drept, cine o va face in locul nostru? Chiar nu ai invatat nimic din ultimii 100 de ani de istorie europeana?
Raspunde

Voltaire

Acum 5 ani

Diferenta intre "Social Justice Warriors" de la noi si cei din America este ca cei de la noi se cred de dreapta.
Raspunde

Tibi

Acum 5 ani

Bai #ipocriti!or,de ce nu mergeti in fata pe Balea la sf. Anticoruptiei sa stati 12 ore si s-a o intrebati pe d-na de fier a anticoruptiei,de ce nu s-e prezinta la Parchet cand este chemata?Bai #ipocritilor,, nu avei voie deschideti subiectul asta,sau nu ati auzit,nu ati vazut,si nucunoasteti nimic din cea ce se intampla in jurul vostru.Si atuncea este grav daca stiti si nu reactionati! Atinci inseamna ca sunteti chiar spalati pe creier!!In rest traiasca # ipocrizia!!!
Raspunde

sibianul realist

Acum 5 ani

Exact! daca ar fi revolutionari si corecti, si-ar pune si astfel problema. de ce nu vrea sa se prezinte dna la DNA? nu si-a invatat inca pe de rost declaratia?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elefterie Muncu

Acum 5 ani

Dna Georgeta a fost la adunarea asta a voastra, de a racit saraca si nu s-a mai putut prezenta in fata justitiei independente?
Raspunde

Bettina Tatomir

Acum 5 ani

Hipsteri depravati vanduti strainilor pentru bani de cocktail raw vegan!!! Barbite si biciclete electrice luati din bani de la Soros!
Raspunde

Butoane

Acum 5 ani

Foarte bine ca stau, le mai amintesc si altora ca nu s-au carat comunistii si ca, tocmai planuiesc cel mai mare jaf national, cu tot felu' de fonduri in incercarea de a asasina economic Romania si a o duce spre haos...haos din care ei sa poata fugi, neurmariti.
Raspunde

umorul romanesc

Acum 5 ani

Suferi de scenarita, prietene!
Raspunde

Zexe

Acum 5 ani

Tare, zici că-i Proclamația de la Izlaz, deși nu am pretenții de la ăștia care freacă menta la caraghioslâcul ăla de manifestație să știe despre documentul istoric respectiv. Și cine a scris-o, poetul ratat Vancu, oportunistul care se visează parlamentar? Trebuia să o facă în versuri!
Raspunde

ha cu protestul, neamule...

Acum 5 ani

Se intorc in timp: dupa proclamatia de la Sibiu urmeaza Revolutia condusa de Doru Apostolescu, apoi Rascoala lui Doru, Radu si crisan, apoi Razboiul taranesc condus de Radu Doja... si tot asa pana la Burebista!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus