Marţi,
03.12.2024
Innorat
Acum
3°C

Schimbarea la față a Sibiului. Prima clădire privată cu parcare subterană semiautomată

Schimbarea la față a Sibiului. Prima clădire privată cu parcare subterană semiautomată

Procesul de reconversie urbanistică a Căii Dumbrăvii înregistrează o premieră: în locul unei case cu un nivel va fi ridicat un bloc cu subsol, parter, trei etaje și etaj retras. Iar pe cei 147 de mp alocați parcajelor vor fi amenajate nu mai puțin de 30 de locuri de parcare.

Demolarea caselor cu un singur nivel de pe Calea Dumbrăvii, pentru a face loc blocurilor care au un nivel subteran și patru niveluri supraterane (P+3E+R) înregistrează o premieră. În locul casei situată la intersecția Căii Dumbrăvii cu str. Gheorghe Dima, autoritățile locale sunt solicitate să avizeze ridicarea unei clădiri de birouri și locuințe, cu patru niveluri supraterane și unul subteran.

calea dumbravii 111 Pe terenul de pe Calea Dumbrăvii a fost lansat și un proiect de ridicare a unor spații de cazare, proiect abandonat în cele din urmă

Numărul nivelurilor subterane crește în cazul parcării prevăzută pe aliniamentul accesibil dinspre strada Gheorghe Dima, parcare ce este prevăzută a avea două niveluri subterane. ”Se vor amenaja 32 de locuri de parcare, din care 30 de locuri de parcare - realizate cu un sistem de parcare subteran și suprateran pe trei niveluri. De asemenea, se a amenaja un spațiu pentru parcare biciclete”, se arată în Memoriul de prezentare publicat spre consultare publică de către administrația locală, pentru planul urbanistic de detaliu întocmit pentru terenul aflat în Sibiu, pe Calea Dumbrăvii, la nr. 111A. Pe lângă parcarea semiautomată și cea pentru biciclete, proiectul prevede și amenajarea unei stații de încărcare pentru patru automobile electrice. ”Este o parcare cu sisteme hidraulice, destul de costisitoare dacă ne raportăm la costul clădirii pe care aceste sisteme le vor deservi. Practic, prin apăsarea mai multor butoane, mașina este depozitată la subsol, iar ”chemarea” acesteia se realizează și prin intermediul unei aplicații de telefon”, arată unul din reprezentanții proiectului, pentru Turnul Sfatului.

Pe terenul de 847 de mp aflat la intersecția cu str. Gh. Dima, în prezent, se află o casă cu un singur nivel, care – potrivit anunțului făcut de investitori – ar urma să fie demolată. Viitoarea clădire de locuințe și birouri va avea o amprentă la sol de 231,48 mp. Procentul de ocupare a terenului este propus la 60%, iar coeficientul de utilizare a terenului - la 2,4.

Investiția este asumată de sucursala Sibiu a Wolnzach Kartmann Gmbh, companie care activează în zona IT.  Pe respectivul teren a mai fost elaborat un plan urbanistic de detaliu, pentru ridicarea unui hotel, proiect abandonat în cele din urmă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

filip

Acum 5 ani

Schimbarea la fata... in rau
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Fyall

Acum 5 ani

Dacă tu locuiești in Broscarie, e normal ca ești invidios pe cei care construiesc pe Calea Dumbrăvii :)
Raspunde

Maghernitescu

Acum 5 ani

Ar trebui facut ceva in cartierul de maghernite la suprapret de pe Calea Cisnadiei...cartierul arhitectilor ...analfabeti, as zice. Daca ala e cartierul arhitectilor, atunci ma gandesc...oare cum mai arata ala al cocalarilor ?!
Raspunde

UnSecol

Acum 5 ani

De inteles frica de schimbare a omului in general, dar trebuie sa ne gandim si la comunitate. Din pacate in RO fiecare cu ale lui, egoism extrem: gardul meu-stilul meu-culoarea mea, etc. Vorbim de eficientizarea unei artere partial semicentrale, cresterea densitatii deci mai multi bani pe metru patrat, parcari subterane deci eliberarea arterei de masinile parcate in fata vilei, direct pe strada. Plus uniformizarea urbanistica a zonei. Sa fi fost Craiova, Bucuresti, vedeai bloc de 15 langa cocioaba, vila langa bloc interbelic langa bloc comunist apoi iar casa. Multi se pare ca nu inteleg cum functioneaza orasele, mai ales cele in dezvoltare. Intr-un ORAS prefer artere largi marginite de cladiri mari, decat de vile private, ultimile sunt pt. zona rezidentiala, care in general sunt in periferii. De acord cu Arhitectilor, care nu are treaba cu zona asta, ca e gandit foarte prost, aproape salbatic.
Raspunde

...

Acum 5 ani

Si eu prefer arterele largi dar se pare ca tu si arhitectii Sibiului aveti o cu totul alta masura a notiunii de "larg". Daca Dumbravii voua vi se pare atat de larg incat sa il flancati cu blocuri care in mod cert vor aduce mai multe masini parcate pe margini, deci ingustandu-l si mai mult, inseamna ca undeva e o problema de logica sau un conflict de interese.
Raspunde

Ana

Acum 5 ani

Ectragic ce se intampla atat in sibiu cât și în alte orașe ale țării.se construiește haotic fiecare dupa cum doreste .Nu ne gândim că distrugem un oras frumos nu ne intereseaza ce ramane dupa noi ....case urâte lângă blocuri , adaosuri, blocuri cu apartamente mici si înghesuite! E trist ce se intampla! Păcat ca cei care pot sa faca ceva nu fac !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus