Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Avantajele unei mașini de spălat vase. De ce n-ar trebui să îți lipsească una

Majoritatea lucrurilor care ne înconjoară au progresat și s-au transformat enorm, până la punctul în care au devenit irecognoscibile față de momentul apariției lor. Nu și spălatul vaselor, însă. Cei mai mulți dintre noi încă spală vasele la fel ca acum sute și mii de ani. Asta deși tehnologia actuală a făcut posibilă apariția mașinii de spălat vase.

Mulți nu fac trecerea la mașina de spălat vase și la concedierea buretelui și lavetei de vase pentru că au rămas cu percepția că o mașină de spălat vase e scumpă. Lucru total neadevărat. Avansul tehnologic continuu a venit și cu avantaje. O mașină de spălat vase poate fi cumpărată acum și cu câteva sute de lei, existând chiar posibilitatea achiziției unei mașini de spălat vase în rate, la majoritatea retailerilor de pe piață. De ce nu avem atunci cu toții câte o mașină de spălat vase?

Nu, nu costă o avere

Probabil pentru că majoritatea dintre noi au rămas ancorați în trecut, la gândul că o mașină de spălat vase costă enorm. Nu mai e cazul, după cum am relatat, dar nu toată lumea și-a făcut update cunoștințelor despre evoluția electrocasnicelor.

În plus, dincolo de faptul că scapi de o adevărată corvoadă (serios, cui îi PLACE să spele vase la mână?), ai și o mulțime de alte avantaje. De exemplu, știai că pierzi aproximativ trei săptămâni pe an spălând vase? Știi câte lucruri mai bune, mai practice și mai utile ai putea face în tot acest timp? Tot ce ai de făcut este să înlocuiești buretele de vase cu mașina de spălat vase. Vei obține o mulțime de alte avantaje în schimb, de la economia de apă și energie până la o igienă mai bună a vaselor.

Într-o mașină de spălat vase, tot ceea ce trebuie să faci este să introduci farfuriile, paharele, tacâmurile în mașina de spălat vase, fără a fi necesar să le înmoi înainte și electrocasnicul va face singur treaba în locul tău.

Economie de apă, detergent și curent electric

Mașina de spălat vase folosește foarte puțină apă și energie electrică. De fapt, mașina de spălat vase folosește, în medie, între 12 și 20 de litri de apă pe ciclu de spălare, în timp ce aceeași cantitate de vase spălată la mână ar irosi până la 40 de litri de apă. Și nu doar cantitatea de apă este mai mică, ci și energia necesară pentru a o încălzi.

Mașina de spălat vase economisește și detergent. Cu o singură pastilă de detergent la o spălare, mașina de spălat vase spală, curăță și protejează vasele. Cu mâna, trebuie să folosești detergent, lavete și prosoape pentru șters vasele.

Mult mai igienic

Folosind apă la temperaturi înalte (între 45 și 65 de grade Celsius), mașina de spălat vase te scapă și de germeni, vasele sunt complet dezinfectate și strălucitoare. Specialiștii susțin că spălatul la mașina de spălat vase este de 100 de ori mai igienic decât spălatul vaselor manual. Mașina de spălat vase asigură și uscarea acestora la temperaturi înalte, care completează procesul de dezinfecție și igienizare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus