Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
7°C

Viitorul Europei va fi dezbătut cu sibienii. Dacă aceștia vin la dezbatere

Viitorul Europei va fi dezbătut cu sibienii. Dacă aceștia vin la dezbatere

Înaintea anului electoral european, sibienii sunt invitați să participe la o dezbatere referitoare la viitorul Europei și al Uniunii Europene.

Dezbaterea de la Sibiu are loc sub titlul “Implicare locală pentru viitorul Europei“, organizatorii acestei întâlniri itinerante fiind Comitetul European al Regiunilor, delegația României la acest comitet și platforma CaleaEuropeană.ro. “Dezbaterea are loc în contextul în care România a fost aleasă să găzduiască Summitul Autorităților Locale și Regionale din Uniunea Europeană, care va avea loc în perioada 14-15 martie 2019 la București, în perioada exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Evenimentul se bazează pe ideea conform căreia viitorul se află în mâna cetățenilor, care se angajează în dialog cu autoritățile, dezbat, exprimă preocupări și identifică soluții asupra viitorului lor. Acest concept are ca fundament și ceea ce Comitetul European al Regiunilor numește ca fiind „Europa cetățenilor este Europa viitorului”, sintagmă cheie pentru „Reflectând asupra Europei”, o inițiativă proprie prin care CoR oferă cetățenilor un cadru în care să-și prezinte preocupările, gândurile și ideile cu privire la viitorul Europei“, se arată în invitația adresată sibienilor de către organizatori.

Dialogul va avea loc în sala de ședințe a Consiliului Județean Sibiu (str. G-ral Magheru, nr. 14), joi, 20 decembrie, de la ora 10:00. Concluziile dezbaterii ar urma să fie trase în jurul orei 12:00.

Printre cei prezenți se vor număra Robert Negoiță, primar al Sectorului 3 din Capitală, președinte al Delegației Naționale a a României la Comitetul European al Regiunilor (PES) și Christophe Rouillon, primar al comunei Coulaines, membru al Delegației Naționale a Franței la Comitetul European al Regiunilor (PES). Gazdă este Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus