Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Copii de 9 și 14 ani prinși cu petarde. Polițiștii sibieni au deschis dosar penal

Copii de 9 și 14 ani prinși cu petarde. Polițiștii sibieni au deschis dosar penal

Polițiștii sibieni au prins ieri doi copii în timp ce se jucau cu petarde, pentru această faptă fiind deschis un dosar penal.

Evenimentul a avut loc în cursul zilei de ieri, 28 decembrie, în jurul orei 14:30, în Ocna Sibiului.

Polițiștii au depistat doi minori, o fată în vârstă de 9 ani și un băiat în vârstă de 14 ani, localnici, care detonau articole pirotehnice. Cei doi aveau asupra lor câte o cutie de petarde a 60 de bucăți, articole pirotehnice încadrate în clasa F2, articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc scăzut şi un nivel de zgomot scăzut şi care sunt destinate utilizării în exterior în spaţii restrânse.

”Persoanelor juridice le este interzisă comercializarea articolelor pirotehnice din clasa F2, iar persoanelor fizice le sunt interzise confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importarea, folosirea sau executarea oricărei operaţiuni cu articole pirotehnice din categoria F2”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu, într-un comunicat de presă.
În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, iar petardele au fost ridicate în vederea confiscării.
”Le recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice”, mai spun polițiștii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus