Lucrările de modernizare la stadionul municipal din Sibiu par să avanseze, în ciuda vremii, deși nu este încă cert că noul termen va fi respectat – 15 martie.
O serie de fotografii realizate în preajma Revelionului arată pista de atletism din jurul gazonului este aproape finalizată și să se lucrează la amenajarea toaletelor. Însă tribuna încă nu are scaune, iar sistemul de acces cu turnicheți abia ce a fost licitat de primărie.
Iată mai jos starea stadionului cu trei luni înainte de inaugurarea deja amânată foarte mult:
Cei mai afectați de întârzierea lucrărilor sunt fotbaliștii și suporterii echipei FC Hermannstadt, care desi au promovat în premieră în Liga I, de aproape un 10 luni, încă n-au putut juca un meci ”acasă”, la Sibiu.
”N-a fost ușor, pentru că, după cum știți, această echipă a jucat doar în deplasare. Sunt echipa mari, de tradiție, în Liga 1, care se plâng că au jucat 3-4 meciuri în deplasare. Ce să mai spunem noi, care am fost tot pe drumuri. Iar acești băieți minunați, în frunte cu cei care îi pregătesc, n-au spus niciodată nimic, au acceptat indiferent de unde s-a jucat, au făcut tot ce-au putut ca să câștigăm puncte. Nu este ușor să te muți de la Tg. Mureș la Cluj, sau mai știu eu unde vom juca în primele etape din 2019. (...) Este clar pentru toată lumea că, dacă i-am fi avut pe suporteri aproape, am fi avut puncte în plus, pentru că, după cum știți, în Liga 2 eram pe o poziție fruntașă la numărul suporterilor prezenți la meciuri. Sunt convins că, la Sibiu, tribunele ar fi fost pline, mai ales că echipa joacă și avea adversari unul și unul, care erau interesanți pentru toți iubitorii fotbalului. Contează foarte mult să ai suportul publicului”, a mai spus Birț, care consideră însă că e îmbucurător că, la Sibiu, se investește în reconstrucția Stadionului ”Municipal”: Este important că stadionul din Sibiu este într-un proces de reînnoire, de reconstrucție. Cred că trebuie luată în considerare partea pozitivă, și anume că se dorește și se investește în acest stadion. Important este faptul că se dorește construirea unei arene moderne de fotbal și, totodată, faptul că sibienii au fost alături de noi chiar dacă am jucat în alte părți”.Teodor Birț a mai spus că, dacă până acum se număra printre cei mai optimiști când era vorba de respectarea termenelor pentru finalizarea primei părții a lucrărilor de la ”Municipal”, acum nu mai crede în acestea, dar speră ca termenele noi să fie respectate. Oficialul clubului sibian este impresionat de proiectul noii arene din Parcul Sub Arini și susține că a insistat ca suprafața de joc să fie refăcută astfel încât să corespundă cerințelor Ligii Profesioniste de Fotbal.
Până la revenirea la Sibiu, FC Hermannstadt va trebui să joace alte câteva meciuri considerate acasă pe alte terenuri. ”Piteștiul și Mioveniul sunt variante, dar există totodată posibilitatea să jucăm și la Tg. Mureș, dacă LPF va fi de acord cu acest teren. Nu scoatem din calcul nici terenul de la Cluj, unde ne-am simțit foarte bine. Încă, nu putem spune nimic. Probabil că, la începutul anului 2019, vom alege o soluție”, a adăugat Birț.
Primăria Sibiu a anunțat încă din octombrie, când trebuia inaugurat, să termenul se amână cu aproape cinci luni.
”În contextul în care constructorul nu a finalizat lucrările la termen, Serviciul de Administrare a Domeniului Public a analizat două variante. Prima era rezilierea care ar fi blocat lucrările, fiind necesară reluarea procedurii, contractarea unei noi firme, precum și posibile contestații, fapt ce ar fi dus la o întârziere mult mai mare în finalizarea lucrărilor. A doua era decalarea de termen, care înseamnă negocieri și discuții privind extinderea termenului de finalizare a lucrărilor, fără a bloca însă investiția la un obiectiv important pentru oraș. Luând în considerare cererile de decalare transmise de constructor care invocă lucrările neprevăzute apărute, condițiile meteo nefavorabile înregistrate pe parcursul execuției contractului și dificultatea cu care s-a confruntat acesta în achiziția unor produse prefabricate și a unor lucrări specializate, s-a a decis acordarea decalării de termen”, se arată în răspunsul oferit de Primăria Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.Răspuns care arată că termenul de finalizare a contractului a fost extins până pe 15 martie 2019 și că a fost pus în vedere celor de la Construcții SA să aducă mai mulți muncitori pe șantier, ”deoarece, pe parcursul execuție contractului, s-a constatat că forța de muncă de pe șantier a fost insuficientă”.
Alte explicații oficiale pentru modul în care s-a ajuns la această situație nu au fost oferite.
Noul grafic de finalizare a lucrărilor
Până pe 15 decembrie ar fi trebuit finalizate toate lucrările prevăzute în contract, cu excepția lucrărilor de refacere de la tribuna oficială și peluză. Lucrările aferente tribunei oficiale trebuie finalizate până pe 15 ianuarie, iar peluza – până pe 15 martie. Toate aceste termene sunt condiționate de starea vremii: torcretul, hidroizolația și șapa sunt operații ”umede”, adică utilizează apa, iar temperaturile exterioare trebuie să fie cu cel puțin cinci grade peste limita de îngheț (iar în cazul aplicării hidroizolației, aceasta poate fi aplicată doar dacă stratul-suport este uscat).
Citește și:
http://www.turnulsfatului.ro/2018/12/04/primaria-schimba-strategia-cazul-stadionului-doua-etapa-de-modernizare-al-doilea-contract-semnat/
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Partidului Muncitorilor , Parcul Sub Arini , Primăria Sibiu , licitatie , Turnul Sfatului , App Image , Tribunalul Sibiu , termen , Execuție Lucrări , Ligii Profesioniste , Domeniului Public , Stadionului Muncipal , Pentru Sibiu , Teodor Birț , stiri sibiu
Vizualizari: 11170
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Ghița
Acum 4 ore
Emil
Acum 5 ore
Chitruta
Acum 6 ore
Ron
Acum 6 ore
Pop